Παρασκευή 04 Ιουλίου 2025

Μιχάλης Καλαντζόπουλος: Ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον ΔΣΑ – “Συνεχίζουμε μαζί”

Με το σύνθημα δεν ξεκινάμε αλλά "Συνεχίζουμε Μαζί"  ξεδίπλωσε το πρόγραμμά του και τους 12 βασικούς άξονες με τις θέσεις του και τις προτάσεις του για τον Οδικό Χάρτη του ΔΣΑ την επομένη των εκλογών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μιχάλης Καλαντζόπουλος: Ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον ΔΣΑ – “Συνεχίζουμε μαζί”

“Το αύριο, το σήμερα και το χθες μαζί! “Γεφυρώνουμε τις γενιές¨ δεν είναι απλό σύνθημα είναι αδήριτη αναγκαιότητα για μια βιώσιμη και σταθερή δικηγορία”

Με την διαγενεακή αλληλεγγύη ως πρόταγμα του προγράμματός του, την Τρίτη 1/7 στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου στην κεντρική του εκδήλωση και ομιλία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου στις επικείμενες εκλογές του ΔΣΑ τον Νοέμβριο, ο Μιχάλης Καλαντζόπουλος.

Αναφερόμενος στην 10χρονη και πλέον έως σήμερα πορεία του στα δρώμενα του ΔΣΑ από τη θέση του Συμβούλου, του Γενικού Γραμματέα, του Αντιπροέδρου  προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων όλων αυτών των χρόνων.

Με το σύνθημα δεν ξεκινάμε αλλά “Συνεχίζουμε Μαζί”  ξεδίπλωσε το πρόγραμμά του και τους 12 βασικούς άξονες με τις θέσεις του και τις προτάσεις του για τον Οδικό Χάρτη του ΔΣΑ την επομένη των εκλογών.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

 

1.Για τους συνεργάτες δικηγόρους στη Θεσμοθέτηση minimum αμοιβής για τους συνεργάτες δικηγόρους

 

2.Για φορολογικά θέματα στην απαλλαγή από τον ΦΠΑ για κύκλο εργασιών έως 25.000 ευρώ καθώς καις στη  μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 14% για τις δικαστηριακές πράξεις- όπου απαιτείται η έκδοση γραμματίου προείσπραξης.

3.Για το Ασφαλιστικό στην άμεση θεσμοθέτηση μόνιμης «υποκατώτατης» ασφαλιστικής κλάσης για τους Δικηγόρους με χαμηλά εισοδήματα (με όριο τα 15.000 ευρώ), στο  πάγωμα των κατ’ έτος αυξήσεων των εισφορών τουλάχιστον για 3 έτη, στην άμεση σύσταση Επαγγελματικού Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δικηγόρων.

4.Για το Νέο Δικαστικό Χάρτη επεσήμανε την δέσμευσή του για την αλλαγή του τρόπου εφαρμογής του Δικαστικού Χάρτη από 16.9.2026

5.Αναφορικά με τις Σχέσεις δικηγόρων –δικαστών αναφέρθηκε στην ανάγκη θέσπισης Κώδικα Δεοντολογίας και Συνεργασίας μεταξύ της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και των Δικαστικών Ενώσεων, με στόχο την οριοθέτηση των σχέσεων δικηγόρων και δικαστών. Επίσης στη Σύσταση μόνιμης Επιτροπής στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών που θα επιλαμβάνεται των αναφορών των δικηγόρων για αντιδεοντολογικές συμπεριφορές και για την καθυστέρηση στον χρόνο έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων.

6.Για το θεσμικό Ρόλο του Δικηγορικού Συλλόγου επεσήμανε ότι  Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει την αποστολή να προασπίζεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, να υπερασπίζεται την αρχή της δίκαιης δίκης, να παρεμβαίνει δημόσια σε ζητήματα που αφορούν τις δημοκρατικές ελευθερίες, την εφαρμογή του Συντάγματος και των διεθνών συμβάσεων καθώς και να συμμετέχει στον δημόσιο διάλογο, αποτελώντας στοιχείο δημοκρατικής εγρήγορσης και αντίβαρο σε αυθαιρεσίες της εκτελεστικής εξουσίας.

7.Για την Ψηφιακή Δικαιοσύνη δεσμεύτηκε για επέκταση της ηλεκτρονικής κατάθεσης αγωγών, αιτήσεων σε όλες τις διαδικασίες και σε όλα τα Δικαστήρια της Αττικής καθώς και για λεκτρονική κατάθεση προτάσεων και σχετικών

8.Νομική Βοήθεια

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!!

Κατάθεση δικαιολογητικών για την είσπραξη της δικηγορικής αμοιβής μέσω του portalοlomeleia. Δημιουργία ηλεκτρονικού προφίλ – λογαριασμού κάθε δικηγόρου που βρίσκεται στην λίστα της νομικής βοήθειας. Κάλυψη  εξόδων για αντίγραφα επί των δικογραφιών μέσω της έκδοσης τιμολογίου

9.Για τους Εμμίσθους Δικηγόρους αναφέρθηκε στηνάμεση θεσμοθέτηση ελάχιστης μηνιαίας αμοιβής/ειδικό μισθολόγιο, για τους έμμισθους δικηγόρους στον ιδιωτικό τομέα ανάλογα με τα έτη δικηγορίας και τα επιστημονικά τους προσόντα, στην επαναφορά του χρονοεπιδόματος για τους έμμισθους δικηγόρους του δημοσίου.Επίσης πρότεινε την σύσταση επιτροπής από τον ΔΣΑ για την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο απασχόλησης των εμμίσθων δικηγόρων καθώς και τη σύσταση επιτροπής ελέγχου των συνθηκών απασχόλησης των εμμίσθων δικηγόρων προς διενέργεια επιτοπίων ελέγχων.

10.Για το θέμα των Δικηγορικών Εταιρειών

Καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 10% για τα πρώτα 10.000 ευρώ φορολογητέου εισοδήματος για τα πρώτα τρία έτη λειτουργίας των εταιρειών.

Χορήγηση φορολογικών κινήτρων στους νέους δικηγόρους για την ίδρυση δικηγορικών εταιρειών με μειωμένο σταθερό συντελεστή για τα πρώτα 10 έτη άσκησης της δικηγορίας

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Πλήρη κατάργηση των περιορισμών ως προς τις προϋποθέσεις λειτουργίας παραρτημάτων στην περιφέρεια.

11.Άμεση Αξιοποίηση-απορρόφηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Για δωρεάνεκπαίδευση και κατάρτιση δικηγόρων.

Για πρόσληψη διοικητικού προσωπικού/γραμματειακή υποστήριξη στα δικηγορικά γραφεία και εταιρείες.

Για Απασχόληση ασκούμενων δικηγόρων και σε δικηγορικά γραφεία και εταιρείες

Για αναβάθμιση των ψηφιακών μέσων και των υλικοτεχνικών υποδομών για τα δικηγορικά γραφεία και τις εταιρείες

12.Δικηγορική Καθημερινότητα και  Νέα Δικηγορική Ύλη 

Άμεση βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών των Δικαστηρίων

Άμεση μετεγκατάσταση της Περιφερειακής Έδρας Καλλιθέας και την άμεση εύρεση λύσης για την Περιφερειακή έδρα Αμαρουσίου

Νέα δικηγορική ύλη για τους συναδέλφους μας

Αφού παρουσίασε το σύνολο του προγράμματός στο  κατάμεστο αίθριο του Κήπου του Νομισματικού Μουσείου κάλεσε τους συναδέλφους δικηγόρους να δώσουν μαζί αυτόν τον αγώνα

Οι δικηγόροι, με τους δικηγόρους για τους δικηγόρους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ