Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν: “Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν: “Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις”

 

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις για να ξεκινήσει ο διάλογος έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από τις πολλές αποστροφές του προέδρου Ερντογάν συγκρατώ μια, με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις, ας φύγουν λοιπόν οι απειλές, για να ξεκινήσουν οι επαφές» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντησή του με τον Yang Jiechi, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η παράνομη δράση της Τουρκίας συνιστά διεθνή πρόκληση που απαιτεί διεθνή απάντηση και μόνη μας πυξίδα μπορεί να είναι το διεθνές δίκαιο».

Παράλληλα, εγκάλεσε την Τουρκία ότι διαστρέφει την ιστορία και αλλοιώνει τη γεωγραφία, υπονομεύοντας τη νομιμότητα και με κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή.

Οπως αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, θα επιδώσει στον γ.γ. του ΟΗΕ επιστολή του Ελληνα πρωθυπουργού όπου τεκμηριώνεται η έκνομη δραστηριότητα της Αγκυρας και τις απειλές που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ