Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μήνυμα για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου απέστειλε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο Στέφανος Κασσελάκης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου eurokinissi

Μήνυμα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου.

Το μήνυμα του υπουργού αναφέρει:

“Αιώνια τιμή και δόξα σε όσους και όσες, στην εποποιία του 1940, έστειλαν το μήνυμα ότι οι δυνάμεις του Άξονα δεν είναι αήττητες και παράλληλα έσωσαν την τιμή της Ευρώπης με την ασυμβίβαστη αντίσταση απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό.

Ας θυμόμαστε ότι, αφού νιώθουμε υπερηφάνεια για τους προγόνους μας, οφείλουμε να μην στερήσουμε την ίδια δυνατότητα από τους απογόνους μας”.

Βούλγαρος υπέστειλε την ελληνική σημαία

EUROKINISSI

28η Οκτωβρίου-Στ. Κασσελάκης: “Τα μαθήματα της δικής μας Ιστορίας δεν μπορούν και δεν πρέπει να αφήσουν κανέναν μας αδιάφορο”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε μήνυμα του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, επισημαίνει «Σήμερα που ο ναζισμός διεκδικεί και πάλι το δικό του μερίδιο μίσους και αίματος, συχνά καμουφλαρισμένος, που επιχειρείται να ξαναγραφτεί η Ιστορία, που στα πεδία των μαχών περισσεύει η οδύνη, που οι άμαχοι πληρώνουν υψηλό φόρο αίματος, τα μαθήματα της δικής μας Ιστορίας δεν μπορούν και δεν πρέπει να αφήσουν κανέναν μας αδιάφορο». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ειδικότερα σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την 28η Οκτωβρίου: «Πριν από 83 χρόνια, στις 28 Οκτωβρίου 1940, ο ελληνικός λαός αποφάσιζε να αντισταθεί στις αξιώσεις του φασιστικού ‘Αξονα με μια πάνδημη ανταπόκριση. Τους επόμενους μήνες μετέτρεψε μια, κατά τα φαινόμενα, άνιση μάχη σε μια ένδοξη σελίδα της Ιστορίας μας, που ενέπνευσε ολόκληρο τον κόσμο.

Μέσα από τις στάχτες του πολέμου και παρά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε από τις ναζιστικές δυνάμεις στη συνέχεια, ο ελληνικός λαός βγήκε πιο δυνατός. Αυτή η δύναμη ήταν που τον ώθησε να αναδείξει τις έννοιες της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Ελευθερίας σε κυρίαρχες και καθοριστικές, όσο κι αν αυτές οι επιλογές του επιφύλαξαν νέα βάσανα και θυσίες, όσο κι αν τις πλήρωσε με αίμα.

Οι αξίες που σφυρηλάτησε ο λαός μας στο αμόνι του πολέμου και αργότερα της Αντίστασης, η επιθυμία για ελεύθερη σκέψη, για ελεύθερη ζωή και για ειρήνη, είναι πανανθρώπινες μα και πάντα επίκαιρες. Σήμερα που ο ναζισμός διεκδικεί και πάλι το δικό του μερίδιο μίσους και αίματος, συχνά καμουφλαρισμένος, που επιχειρείται να ξαναγραφτεί η Ιστορία, που στα πεδία των μαχών περισσεύει η οδύνη, που οι άμαχοι πληρώνουν υψηλό φόρο αίματος, τα μαθήματα της δικής μας Ιστορίας δεν μπορούν και δεν πρέπει να αφήσουν κανέναν μας αδιάφορο. Είναι τα μεγαλύτερα μαθήματα για την αξία της ανθρώπινης ζωής και της ελευθερίας. Για το δίκιο που κανένα κανόνι δεν μπορεί να το νικήσει. Για τα συλλογικά κατορθώματα που κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει. Αν το θέλουμε όλοι, μπορούμε».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ