Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023

Μηνύματα “τρομοκράτησής τους” καταγγέλλουν πως δέχτηκαν παιδιά- μάρτυρες: “Κοιτάξτε τον ουρανό ψευδομάρτυρες”!

Με περισσότερες λεπτομέρειες επιβεβαίωσε την πρώτη του κατάθεση ο 19χρονος που είχε καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση – Ποιοί μάρτυρες θα καταθέσουν την βδομάδα που έρχεται

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μηνύματα “τρομοκράτησής τους” καταγγέλλουν πως δέχτηκαν παιδιά- μάρτυρες: “Κοιτάξτε τον ουρανό ψευδομάρτυρες”! eurokinissi

Σαρωτικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Καθημερινά βγαίνουν στο φως νέες πληροφορίες και δεδομένα για την πολύκροτη υπόθεση, τη στιγμή που ο ιδρυτής της ΜΚΟ, π. Αντώνιος, όπως έγραψε και το dikastiko.gr, ερευνάται για 4 κακουργήματα και με εισαγγελική διάταξη του έχει απαγορευτεί να πλησιάζει τις δομές.

Σάλος έχει προκληθεί και με το απειλητικό μήνυμα που αποκάλυψε η RealNews και φέρεται να έχει αποδέκτες παιδιά που κατήγγειλαν τον π. Αντώνιο και τον οργανισμό για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Το περιεχόμενο του μηνύματος έχει ως εξής:

«Κοιτάξτε τον ουρανό. Θα του κάνετε παρέα σε λίγο εσείς οι ψευδομάρτυρες…

Και αυτή τη φορά δεν θα είναι κανένας να σας σώσει γιατί το χέρι που ευεργετεί δεν το δαγκώνεις!!!

Τουλάχιστον νιώσατε και κάπως σημαντικοί βγαίνοντας στα κανάλια πήρατε αρκετή σημασία νομίζω.

Ευχή και κατάρα δίνω η ζωή σας να είναι τόσο σκατά ώστε να θέλετε μόνοι σας να πατήσετε την σκανδάλη.

Και μην μπερδεύεστε, η κιβωτός είναι η οικογένεια μου και όχι απλά ένα κτίριο.».

Κιβωτός του Κόσμου

eurokinissi

Κιβωτός του Κόσμου: Για περισσότερα σεξουαλικώς κακοποιημένα παιδιά από τον ίδιο άνθρωπο, έκανε λόγο ο 19χρονος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της RealNews, παρά τα μηνύματα που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τα παιδιά και να τα αποτρέψουν από το να αποκαλύψουν σκληρές αλήθειες για την οργάνωση, ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων Κατερίνα Κοπελάκη και Δάφνη – Κυριακή Τσίχλη που διενεργούν την σχετική προκαταρκτική έρευνα, καθημερινά προσέρχονται μάρτυρες που έχουν διατελέσει εργαζόμενοι ή φιλοξενούμενοι στις δομές και περιγράφουν τα όσα βίωσαν μέσα στις δομές της « Κιβωτού του κόσμου».

Μεταξύ των μαρτύρων προσήλθε και ο 19χρονος που πρώτος κατήγγειλε ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον ιδρυτή της Οργάνωσης. Ο 19χρονος, έδωσε συμπληρωματική κατάθεση την Πέμπτη και επανέλαβε τις αρχικές του καταγγελίες, οι οποίες συνοδεύτηκαν από περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση που υφίστατο από το υψηλόβαθμο στέλεχος της δομής. Ο 19χρονος πρότεινε επίσης και συγκεκριμένους μάρτυρες, που αναμένεται να εξεταστούν τις επόμενες ημέρες, οι οποίοι , όπως φέρεται να είπε, μπορούν να επιβεβαιώσουν την κακοποίησή του.

Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες της RealNews, ο 19χρονος στην κατάθεσή του έκανε λόγο για 3-4 ακόμη παιδιά, που εκτιμά βάσιμα ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από το ίδιο πρόσωπο.

Κιβωτός του Κόσμου

eurokinissi

Ξύλο και ακραίες τιμωρίες περιγράφει τρόφιμος της δομής

Καθηλωτική είναι η κατάθεση ενός πρώην τρόφιμου στην Οργάνωση, ο οποίος περιγράφει τα βασανιστήρια που είχε υποστεί κατά την παραμονή του στη δομή. Σύμφωνα με όσα καταθέτει δύο εργαζόμενοι της Κιβωτού του Κόσμου, στους οποίους επίσης έχει απαγορευτεί να πλησιάζουν τη δομή, του ασκούσαν υπέρμετρη σωματική βία και έβαζαν ακραίες τιμωρίες. Πρόκειται για δύο από τα τέσσερα άτομα που μαζί με τον πατέρα Αντώνιο έχουν μπει από τις εισαγγελικές Αρχές στο “κάδρο” των ερευνών.

Κιβωτός του Κόσμου: “Φύλλο και φτερό” τα οικονομικά της οργάνωσης

Ενδελεχής έλεγχος διεξάγεται και για τα οικονομικά της ΜΚΟ, τα οποία εξετάζονται όχι μόνο από το νέο ΔΣ αλλά και από την Αρχή για το Ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος. Με εντολή του προέδρου της Χαράλαμπου Βουρλιώτη ξεκίνησε έλεγχος των πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας που ως διαχειρίστρια της Οργάνωσης όφειλε να καταθέτει. Ο έλεγχος αυτός αφορά αυτομάτως και τον πατέρα Αντώνιο ως σύζυγό της καθώς και τα ενήλικα μέλη της οικογένειας.

Στα πλαίσια αυτά εκκίνησε νέα προκαταρκτική έρευνα που χρεώθηκε στον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της απιστίας και της υπεξαίρεσης. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ