Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Μήνυση εργαζόμενων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κατά μαθητών για βανδαλισμούς λεωφορείων

Οι μαθητές αυτοί θα τιμωρηθούν. Τέλος. Δεν είναι μόνο η περιουσία, είναι και ο παραδειγματισμός, δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μήνυση εργαζόμενων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κατά μαθητών για βανδαλισμούς λεωφορείων EUROKINISSI

Για βανδαλισμούς λεωφορείων κατηγορούνται μαθητές μετά από μήνυση που τους επιβλήθηκε, την Πέμπτη,  από το συνδικάτο εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ.

Το θέμα έχει λάβει διαστάσεις και δημοσιότητα, μετά και τις αποφάσεις που ελήφθησαν για στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις, ώστε να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία ορισμένων μαθητών στα σχολικά δρομολόγια.

Μήνυση για βανδαλισμούς λεωφορείων: Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του συνδικάτου

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου κ. Μανώλης Κοντουδάκης οι μαθητές ταυτοποιήθηκαν ως συμμετέχοντες στους βανδαλισμούς:

«Προχωρήσαμε σε μήνυση, όχι κατ’ αγνώστων, αλλά κατά συγκεκριμένων ατόμων που εντοπίστηκαν από το υλικό του βίντεο και μάλιστα γι’ αυτούς είχε γίνει προσαγωγή πριν από δύο μήνες στο Α.Τ. Ρόδου. Την προσεχή Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, έχουμε ραντεβού στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τον προϊστάμενο κ. Γιάννη Παπαδοομαρκάκη, τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στράτο Καρίκη και τους διευθυντές των σχολείων, με αντικείμενο τις εξελίξεις και αίτημα να υπάρχει συνοδός στα λεωφορεία κατά την διάρκεια της εκτέλεσης των μαθητικών δρομολογίων.

Εμείς βρήκαμε τα ονόματα δύο – τριών μαθητών, κατά των οποίων καταθέσαμε μήνυση. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της Εισαγγελίας να βρει και τους υπόλοιπους. Θα ζητήσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς να υπάρχει συνοδός από το σχολείο σε κάθε λεωφορείο. Ας βρουν μια λύση…».

Μήνυση για βανδαλισμούς λεωφορείων

EYROKINISSI

Την ίδια ώρα, αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε ο κ. Παπαδομαρκάκης, προς πάσα κατεύθυνση με αφορμή τα περιστατικά που σημειώθηκαν στα λεωφορεία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ και τους βανδαλισμούς. «Θα είμαι αμείλικτος! Έχω δώσει οδηγίες στους καθηγητές ενώ υπόλογοι είναι οι γονείς τους, διότι είναι ανήλικοι. Είναι ένα θέμα το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό. Εμείς ήδη έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία να εντοπίσουμε τα άτομα εκείνα τα οποία έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Είμαι σε επαφή με την Εισαγγελία και τους καθηγητές. Δεν μπορεί μαθητής να σπάει καθίσματα και να μιλάει άσχημα. Αν και το μεγάλο ποσοστό των μαθητών μας, θεωρώ ότι είναι άψογοι. Υπάρχει όμως και ένα μικρό ποσοστό το οποίο δημιουργεί αυτή την εικόνα».

Παρακάλεσε πάντως τους εργαζόμενους της ΡΟΔΑ να ανακαλέσουν την απόφασή τους, διότι οι υπόλοιποι μαθητές δεν έχουν καμία ευθύνη: «Φυσικά και οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να αντιδράσουν με τον τρόπο που αντιδρούν. Το υπόλοιπο 99% όμως των μαθητών δεν έχουν καμία ευθύνη».

Είπε ακόμη ότι επικοινώνησε και ο ίδιος με την Εισαγγελία Ρόδου για το ζήτημα: «Έχουμε επικοινωνήσει και εμείς με την Εισαγγελία και έχω υποσχεθεί τα εξής: Δεν μπορούν οι μαθητές να κάνουν φθορές σε δημόσια περιουσία και γενικά δεν χρειάζεται να κάνουν κινήσεις τέτοιες που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μαθητή. Ο μαθητής πρέπει να μετακινείται και να πηγαίνει πίσω στο σπίτι του με κόσμια συμπεριφορά. Αυτό διδάσκουμε στα σχολεία, παιδεία. Πέρα από τα μαθήματα είναι και οι κανόνες συμπεριφοράς. Είμαι κάθετος σε αυτό».

Επανέλαβε δε σε αυστηρό τόνο ότι δεσμεύεται για την παραδειγματική τιμωρία των μαθητών: «Οι μαθητές αυτοί θα τιμωρηθούν. Τέλος. Δεν είναι μόνο η περιουσία, είναι και ο παραδειγματισμός. Κάποιοι οι οποίοι συμπεριφέρθηκαν απαράδεκτα θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους. Συμφωνώ με τους εργαζόμενους της ΡΟΔΑ. Έχω δώσει τέτοιες εντολές στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, που θα το δείτε στην πράξη».

ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ