Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Μήνυση κατά αξιωματικού της ΕΛΑΣ: Φέρεται να άφησε ελεύθερους κατηγορούμενους για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Το θύμα καταγγέλλει ότι αντί να συλλάβει και μάλιστα εντός των ορίων του αυτοφώρου τους κατηγορούμενους τους άφησε ελεύθερους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μήνυση κατά αξιωματικού της ΕΛΑΣ: Φέρεται να άφησε ελεύθερους κατηγορούμενους για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας EUROKINISSI

Προκαταρκτική εξέταση για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από επιτελή Αστυνομικού Τμήματος νησιού της Δωδεκανήσου προκλήθηκε αναφορά ενός θύματος κλοπής και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Οι δράστες των ως άνω αδικημάτων εις βάρος του, φέρονται να μετέβησαν στο τμήμα κι ενώ ομολόγησαν σε αστυνομικό ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα ανακριτικού υπαλλήλου ότι διέπραξαν τα αδικήματα της κλοπής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εκείνος αντί να τους περάσει από την αυτόφωρη διαδικασία ως όφειλε… τους άφησε ελεύθερους.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, την 12η Ιουλίου 2022 ημέρα Τρίτη, ο άνδρας κάλεσε το Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλει την κλοπή φορτηγού αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του το οποίο μάλιστα βρήκε ολοσχερώς κατεσταμμένο.

Κλοπές

EUROKINISSI

Την επόμενη ημέρα το θύμα φέρεται να ενημερώθηκε από έναν συντοπίτη του ότι ο γιός του μαζί με ακόμη 4 άτομα μικρής ηλικίας ήταν οι υπαίτιοι για το περιστατικό.

Το θύμα φέρεται να ενημέρωσε τον αστυνομικό ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα διοικητή και ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι ανωτέρω.

Καταγγέλλει ωστόσο ότι αντί να συλλάβει και μάλιστα εντός των ορίων του αυτοφώρου τους κατηγορούμενους τους άφησε ελεύθερους, ενώ φέρεται να βεβαίωσε ψευδώς το θύμα ότι είχε λάβει γραπτές καταθέσεις τους ώστε να μην καταθέσει ονομαστικά πλέον εις βάρος τους μήνυση-έγκληση.

Περαιτέρω και τις επόμενες δύο ημέρες που υποχρεώθηκε το θύμα να μεταβεί στο τμήμα και να καταθέσει έγκληση-μήνυση διότι ο ένας εκ των δραστών φέρεται να του αποκάλυψε ότι κανένας δεν είχε δώσει κατάθεση ή είχε κρατηθεί στο τμήμα, βεβαίωνε όλους ότι τους είχε περάσει από αυτόφωρο και ότι είχε πάρει τις καταθέσεις τους.

Σημειώνει μάλιστα ότι ο ένας από τους δράστες, όχι μόνο ομολόγησε για τις πράξεις του και ενημέρωσε το θύμα για τους συνεργούς του, αλλά ζήτησε συγγνώμη και θα καταβάλει το ποσό που του αναλογεί για την φθορά του οχήματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ