Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από συγκατηγορούμενο του Μένιου Φουρθιώτη: Τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή μου

"Δεν του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια και μπορεί να χάσει το πόδι και την όρασή του. «Έχει ήδη υποστεί έξι χειρουργεία και θα είναι μακρύς ο δρόμος της αποκατάστασης του άκρου του", τονίζει ο δικηγόρος του Κ. Γώγος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από συγκατηγορούμενο του Μένιου Φουρθιώτη: Τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή μου

Σε υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου προχώρησε ο ένας εκ των συγκατηγορουμένων του Μένιου Φουρθιώτη, υποστηρίζοντας πως έπαθε σηψαιμικό επεισόδιο στο πόδι με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να χάσει τη ζωή του αλλά και το άκρο του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Γώγου, «έχει ήδη υποστεί έξι χειρουργεία και θα είναι μακρύς ο δρόμος της αποκατάστασης του άκρου του». Στη μήνυσή του αναφέρει πως κατά τη σύλληψη του ήταν τραυματισμένος σοβαρά με τοποθετημένη λάμα στο πόδι. Φουρθιώτης δικαστηριο2

«Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής μου στα κρατητήρια κυριολεκτικά σερνόμουν στους χώρους της ΓΑΔΑ. Και αυτό γιατί ήμουνα αναγκασμένος επί ώρες να πατάω το τραυματισμένο πόδι μου γιατί μου δεν δόθηκε αναπηρικό αμαξίδιο. Αφού απολογήθηκα και ένα αναμονή της εκτέλεσης του εντάλματος προσωρινής κράτησης είπες την αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο γενικό νοσοκομείο Αθηνών. Εκεί διαπιστώθηκε από τους γιατρούς η σοβαρή κατάσταση της υγείας μου, οι οποίοι ζήτησαν επανεξέταση των πέντε ημερών αφού διέτρεχα και εξακολουθώ να διατρέχω κίνδυνο να χάσω το μάτι μου, να τυφλωθώ. Άντ’ αυτού κρίθηκε σκόπιμο και ασφαλές από τις αρχές να μεταφερθώ σε αυτή την κατάσταση στη φυλακή της Λάρισας. Ουδέποτε ασφαλώς επανεξετάστηκα από γιατρό για το πρόβλημα μου ελπίζοντας μάλλον σε ένα θαύμα. Ακόμη έως αυτή τη στιγμή το μάτι μου δεν έχει εξεταστεί και είναι άγνωστος ο βαθμός της βλάβης που έχει προκληθεί» αναφέρει ο κρατούμενος.

Ο ίδιος περιγράφει ότι μπαίνοντας στο κατάστημα κράτησης, μπήκε σε υποχρεωτική καραντίνα και ζητούσε ιατρική βοήθεια, «Υποφέροντας από πόνους στο πόδι και το μάτι μου, όντας διαβητικός και καρδιοπαθείς με χρόνιο πρόβλημα στους νεφρούς. Μολονότι η κατάσταση ήταν προδήλως τραγική δε μου παρασχέθηκε η παραμικρή βοήθεια».

Με καθυστέρηση έντεκα ημερών μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας και έκτοτε έχει υποβληθεί σε πέντε χειρουργεία. «Έχω σχεδόν χάσει το πόδι μου, αφού υπέστην σηψαιμία απόρροια της καθυστερημένης παροχής βοήθειας. Εάν δε εξελιχθεί σε σηπτικό σοκ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος θανάτου. Η ζωή μου κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ