Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Μηνυτήρια αναφορά ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο κατά Αυγενάκη: Παραπέμπει στις καταγγελίες του προέδρου του ΕΛΓΟ

Τι αναφέρουν οι αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Β. Κόκκαλης και Α. Αυλωνίτης. Ζητούν να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ποινικά αδικήματα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μηνυτήρια αναφορά ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο κατά Αυγενάκη: Παραπέμπει στις καταγγελίες του προέδρου του ΕΛΓΟ

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Άρειο Πάγο κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη προχώρησαν ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και Βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Ειδικότερα, με αφορμή την επιστολή – κόλαφος του προέδρου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, «ΔΗΜΗΤΡΑ», Σέρκου Χαρουτουνιάν προς τον Πρωθυπουργό, μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και Βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Όπως ανέφεραν στην επιστολή του ο κ. Χαρουτουνιάν κατήγγειλε μεταξύ άλλων πως του «ζητείται επιτακτικά να υπογράφει απευθείας αναθέσεις με βάση ποικίλες προφάσεις», κάτι που αδυνατεί να συνεχίσει να κάνει, ενώ καταγγέλλει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη πως δεν έχει καμία επαφή ή συνεργασία το τελευταίο οκτάμηνο επειδή δεν ανήκει στον κύκλο των «φίλων» του Υπουργού!

Να διερευνηθούν τυχόν ποινικά αδικήματα, ζητούν οι αρμόδιοι τομεάρχες

Στην αναφορά τους τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζητούν να διερευνηθούν οι καταγγελίες του προέδρου του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» καθώς και εάν προκύπτουν από αυτές ποινικά αδικήματα.

Σε δήλωσή του μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς ο κ. Κόκκαλης τόνισε τα εξής: «Οι καταγγελίες του προέδρου του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» είναι πολύ σοβαρές. Από αυτές προκύπτει ότι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να μοιράσει χρήματα σε ημετέρους χωρίς διαφάνεια, παρά να πατάξει το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων που σαρώνει την αγορά και πλήττει καταναλωτές και αγρότες. Είναι πλέον επικίνδυνοι για την κοινωνία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ