Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Μηταράκης: Με τροπολογία αποχωρούν άμεσα από τα νησιά 2.000 μετανάστες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μηταράκης: Με τροπολογία αποχωρούν άμεσα από τα νησιά 2.000 μετανάστες

«Σήμερα ψηφίζεται τροπολογία βάσει της οποίας υποχρεούνται να φύγουν από τις δομές όσοι έχουν πάρει άσυλο. Αυτό θα μας βοηθήσει να απελευθερώσουμε 1.000 άτομα από τα νησιά», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στο ρ/φ ΘΕΜΑ 104,6, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατασκευής κλειστών κέντρων σε μικρά νησιά ή νησίδες, καθώς και της αποχώρησης άλλων 1.000 ατόμων που μπήκαν στην Ελλάδα πριν την 1η Ιανουαρίου 2019 και της μετεγκατάστασής τους σε δομές της ενδοχώρας ανάλογα με την διαθεσιμότητα που υπάρχει. “Αυτό θα το κάνουμε για ανθρωπιστικούς λόγους και είναι περίπου 1.000 άτομα ενώ είναι και ένα επιχείρημα κατά όσων λένε ότι δημιουργούνται μόνιμες κοινότητες μεταναστών στα νησιά», τόνισε χαρακτηριστικά.

ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου πρόσθεσε  δε «Στόχος είναι κάθε μήνα να υπάρχει λιγότερος κόσμος στις δομές των νησιών και στο τέλος να κλείσουν αυτές οι δομές».

Στην ερώτηση για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για όλους όσοι μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου και την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ο κ. Μηταράκης είπε ότι «δημιουργείται άμεσα ένα κλειστό κέντρο στις Σέρρες όπου θα μεταφερθούν όσοι μπήκαν στα νησιά από την 1η Μαρτίου».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ