Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Μηταράκης: Οι μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας μειώθηκαν κατά 90% μέσα στο 2021 – ΒΙΝΤΕΟ

Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως το ισχύον πλαίσιο για το Μεταναστευτικό, αυτή τη στιγμή απορρέει από τη Συνθήκη του Δουβλίνου η οποία όμως είναι ξεπερασμένη και θα πρέπει να ανανεωθεί.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μηταράκης: Οι μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας μειώθηκαν κατά 90% μέσα στο 2021 – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Για την “καυτή πατάτα” του μεταναστευτικού, μίλησε το πρωί της Κυριακής στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη διάσκεψη για το Μεταναστευτικό που φιλοξενείται στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 5 χωρών από τον ευρωπαϊκό νότο και τη Μεσόγειο, οι οποίες σήκωσαν το κύριο βάρος των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, ο στόχος είναι να υπάρξει μια ενιαία φωνή, η οποία θα ζητάει να αποδειχθεί και στην πράξη η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο Μεταναστευτικό – Προσφυγικό και να υιοθετηθεί ένας κοινός μηχανισμός απελάσεων.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μια κοινή πολιτική για τις χώρες διέλευσης και προέλευσης των ροών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Τουρκία, η οποία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία που έχει με την ΕΕ και δεν αποδέχεται τις υποχρεώσεις της, για παράδειγμα στο θέμα των επιστροφών.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, υπογράμμισε ότι από την αρχή του έτους οι μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας έχουν μειωθεί σε ποσοστό 90%, την ίδια στιγμή που η αύξηση προς την Ιταλία ξεπερνάει το 100%.

Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως το ισχύον πλαίσιο για το Μεταναστευτικό, αυτή τη στιγμή απορρέει από τη Συνθήκη του Δουβλίνου η οποία όμως είναι ξεπερασμένη και θα πρέπει να ανανεωθεί.

Επίσης ο κ. Μηταράκης δήλωσε πως η προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το Μεταναστευτικό, απέτυχε πλήρως χάρη και στην έγκαιρη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ant1news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ