Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2022

Μηταράκης: Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι κλειστά κέντρα στα νησιά (βίντεο)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μηταράκης: Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι κλειστά κέντρα στα νησιά (βίντεο)

Ιδιαίτερα δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τόσο στον Έβρο όσο και τα νησιά, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», ωστόσο τόνισε ότι η απάντηση από την Ελλάδα είναι καλά οργανωμένη

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της, ενώ υπογράμμισε ότι τα μέτρα φύλαξης έχουν ενισχυθεί και για λόγους δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό τις τελευταίες ημέρες απετράπη η είσοδος 9600 μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά σύνορα.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση αρχικά και στην συνέχεια η συνολική αποτροπή των μεταναστευτικών ροών προς την χώρα, υπογραμμίζοντας πως δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι.

Τόνισε ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης είναι η φύλαξη των συνόρων, ενώ εφαρμόζεται και πολιτική επιστροφών

Μιλώντας για το σχέδιο της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλειστά κέντρα στα νησιά ο κ. Μηταράκης, κάτι που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες των νησιών, τόνισε ότι τέτοιες δομές λειτουργούν αποτρεπτικά για τις προσφυγικές ροές.

Ανέφερε ακόμα ότι αυτό θα δώσει ασφάλεια στους κατοίκους, καθώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στα νησιά. Παράλληλα, τόνισε στα κλειστά κέντρα θα ξέρουμε ποιοι είναι, ενώ τόνισε ότι αυτή την στιγμή στην «ζούγκλα» της Μόριας υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να απελαθούν.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός με τα κλειστά κέντρα η μέση παραμονή στα νησιά θα είναι οι 4 μήνες. Συγκεκριμένα τόνισε ότι όσοι δικαιούνται άσυλο θα παραμένουν μέχρι 2 μήνες, ενώ όσοι δεν δικαιούνται θα παραμένουν μέχρι 6 μήνες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ