Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025

Μητσοτάκης – Ερντογάν: “Κλείδωσε” η συνάντηση στις 12 Ιουλίου στο Βίλνιους – BINTEO

Αν πάει καλά η συνάντηση θα φανεί εάν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και οι διερευνητικές επαφές σε εύλογο χρονικό διάστημα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μητσοτάκης – Ερντογάν: “Κλείδωσε” η συνάντηση στις 12 Ιουλίου στο Βίλνιους – BINTEO Erdoğan Dijital Medya/Twitter

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Λιθουανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν περίπου στις 12:00 το πρωί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου.

Στο πλευρό του πρωθυπουργού εκτιμάται ότι θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, παρούσα αναμένεται να είναι και η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ενώ κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο θα ισχύει και με τη διπλωματική σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη, Άννα Μαρία Μπούρα. Όπως επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός, τις αμέσως επόμενες ώρες θα γίνει γνωστή η ακριβής σύνθεση.

Αν πάει καλά η συνάντηση θα φανεί εάν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και οι διερευνητικές επαφές σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Από πλευράς Τουρκίας, μαζί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ο εκπρόσωπος Τύπου, Τσαγατάι Κιλίτς, στενός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, και ενδεχομένως ο υφυπουργός Εξωτερικών -εάν η σύνθεση είναι τρεις συν τρεις και στην ελληνική πλευρά βρίσκεται η κυρία Μπούρα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ