Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Μητσοτάκης: “Θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές – Η δεύτερη τετραετία θα είναι η τετραετία των καλύτερων μισθών” – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν τι θα συνέβαινε εάν στο τιμόνι της χώρας βρισκόταν μία άλλη κυβέρνηση, ενώ έστρεψε εμμέσως τα πυρά του και προς τον Νίκο Ανδρουλάκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μητσοτάκης: “Θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές – Η δεύτερη τετραετία θα είναι η τετραετία των καλύτερων μισθών” – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη παράταξη που εγγυάται τη σταθερότητα στη χώρα» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λαμία κατά την επίσκεψη του στη Φθιώτιδα τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συνέπεια λόγων και έργων της κυβέρνησής του για τη στήριξη της κοινωνίας, την ανάπτυξη, την άμυνα και την οικονομία, κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν τι θα συνέβαινε εάν στο τιμόνι της χώρας -εν μέσω των πολλαπλών κρίσεων- βρισκόταν μία άλλη κυβέρνηση, ενώ έστρεψε εμμέσως τα πυρά του και προς τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Ο Μάιος είναι κοντά, φέρνοντας και μια νέα άνοιξη με το δικό σας διπλό μήνυμα[…] Θα κερδίσουμε τις εκλογές για να αλλάξουμε τη χώρα πιο τολμηρά, πιο αποτελεσματικά. Όσοι μιλούν για μια δήθεν συνεργασία ουσιαστικά παραπέμπουν σε παραλυσία.[…] Πώς αλλιώς να ερμηνευτούν άραγε δηλώσεις για κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά χωρίς Πρωθυπουργό αυτόν που θα έχουν επιλέξει οι πολίτες; Και τι σημαίνει αυτός ο «άγνωστος Χ» που θα ηγηθεί την επόμενη μέρα; Λυπάμαι, αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εθνική τραγωδία των Τεμπών, στέλνοντας εκ νέου το μήνυμα ότι η σύγκρουση με το λεγόμενο «βαθύ κράτος» αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία.

Όπως είπε «δεν θα ακολουθήσω όσους ρίχνουν κομματικό δηλητήριο σε ένα εθνικό τραύμα[… ]δεν παύουν να δείχνουν την παλιά Ελλάδα που θα πολεμήσω να αλλάξω[…] Θα επιμείνουμε πιο δυναμικά στον πόλεμο με το παρελθόν μέχρι να αλλάξει κάθε δημόσια δράση και κάθε ατομική στάση και έτσι αισθάνομαι ότι πρέπει να απαντήσουμε και σε όσους επενδύουν στη συμφορά».

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Οι σταθερές κυβερνήσεις είναι οι πιο αποτελεσματικές”

Την ανάγκη η χώρα να έχει ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε συνέντευξή του στο Σταρ Κεντρικής Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας ωστόσο την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας «ανοικτή» καθώς -όπως είπε- έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να ενσωματώνει ιδέες και στελέχη και από άλλους πολιτικούς χώρους.

«Το μπλε ταιριάζει με το μπλε[…] Αλλά το μπλε είναι ένα πολύ ευρύχωρο χρώμα. Πιστεύω ακράδαντα ότι στη χώρα μας οι σταθερές κυβερνήσεις που απολαμβάνουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποτελούμενες από ένα κόμμα αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα -το τονίζω αυτό- είναι οι πιο κατάλληλες, είναι οι πιο δοκιμασμένες και αυτές που μπορούν τελικά να εξασφαλίσουν ότι η χώρα θα κινηθεί πολύ γρήγορα στο δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πρώτοι σταθμοί της περιοδείας του Πρωθυπουργού, στη Φθιώτιδα ήταν το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου όπου ενημερώθηκε για τα έργα επέκτασης και αναβάθμισης ύψους 9,8 εκατ. ευρώ, και τα Καμένα Βούρλα, όπου παρακολούθησε την παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου για την αναβίωση της λουτρόπολης, τονίζοντας την προστιθέμενη αξία του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Έχουμε καταφέρει συνολικά στον τουρισμό πραγματικά να αλλάξουμε «πίστα», το βλέπουμε και στη φετινή χρονιά είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, ενώ μία παλαιότερη φωτογραφία των δύο ανδρών μονοπώλησε τον μεταξύ τους διάλογο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε επίσης την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, ενώ σε ειδική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μίλησε για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 540 έργα, με εξασφαλισμένους πόρους άνω των 4 δισ. ευρώ.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ