Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο δικός σας «πολακισμός» – Αναστολή Πλειστηριασμών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζητάτε συγκυβέρνηση με αφορμή την πανδημία είπε ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του στη Βουλή.Δεν θα σας σώσουμε εμείς απάντησε ο κ. Τσίπρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο δικός σας «πολακισμός» – Αναστολή Πλειστηριασμών (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη βήμα της Ολομέλειας της Βουλής βρίσκεται και πάλι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη δευτερολογία του στη συζήτηση για την πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα αντιμετώπισης.

  Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε επισημάνει πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι επόμενες 10 μέρες θα είναι δύσκολες.

Προαναγγελία για οικονομική ενίσχυση των αδύναμων τα Χριστούγεννα αλλά και ρύθμιση για αναστολή πλειστηριασμών έκανε στην τριτολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση για την πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα αντιμετώπισής του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα υπάρξει αναστολή πλειστηριασμών με ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης και πως «θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα». Οπως εξήγησε, η οικονομική δυνατότητα υπάρχει και η κυβέρνηση θα σταθεί με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα

  «Στη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Θα έπρεπε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα. Η ευθύνη βαραίνει όλους αλλά και την κυβέρνηση πρώτα απ’ όλους! Και τους τοπικούς άρχοντες». σημείωσε ο Πρωθυπουργός. και πρόσθεσε ότι «η αλήθεια είναι ότι πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας για τη Θεσσαλονίκη σε ό,τι αφορά τη ταχύτητα αύξησης των κρουσμάτων».

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό με τις δυνατότητες του ΕΣΥ και του ιδιωτικού τομέα. «Δεν πρέπει να υπάρχει κενό κρεβάτι είτε ως κόβιντ είτε όχι! Αυτό γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται μέχρις ότου τα κρούσματα αρχίσουν και πέφτουν».

Παράλληλα, κάλεσε την αντιπολίτευση να αναγνωρίσει ότι αν η κυβέρνηση είχε κάνει πράξη την επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων όταν το ζητούσαν τα υπόλοιπα κόμματα θα είχαν δαπανηθεί πολλά αχρείαστα χρήματα. «Επιλέξαμε άλλο μοντέλο που έχουμε δυνατότητα να αξιοποιούμε όποτε κρίνουμε απαραίτητο! Το τελικό αποτέλεσμα, είναι να τις χρησιμοποιούμε όταν είναι απαραίτητες. Τώρα ναι είναι! Και αν χρειαστεί σε άλλες πόλεις θα το κάνουμε».

«Πάγωμα των πλειστηριασμών»

  Απαντώντας στην πρόταση για πάγωμα των πλειστηριασμών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτό θα γίνει με σχετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις επόμενες μέρες. «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει άδικο όταν λέει υπάρχουν νοικοκυριά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τεχνολογική υποδομή αν υπάρχει πάνω από ένα παιδί ή εργαζόμενος γονέας. Έχει δίκιο σε αυτό που λέει. Έχουν διατεθεί 40.000 λαπτοπ και θα φτάσουμε 90.000 Φλεβάρη του 2021 και θα ζητήσω, από το υπουργείο παιδείας να επιταχυνθεί αν είναι εφικτό», τόνισε.

«Θα γίνουν τεστ σε μαθητές για να δούμε αν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία»

  Αναφορικά με τα τεστ, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν δειγματοληπτικα τεστ σε μαθητές προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει η δυνατότητα ανοίγματος των σχολείων στο τέλος του μήνα.

Ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων τα Χριστούγεννα. «Το πώς θα γίνει, θα εξειδικευτεί από το οικονομικό επιτελείο. Απτή στήριξη στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη»!

Τέλος, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα ζητήσει από τα κόμματα να υποδείξουν συνομιλητή του υπουργείου Υγείας για την επιτροπή εμβολιασμών προκειμένου να «δουμε πώς θα προχωρήσουμε στον εμβολιασμό πληθυσμού». «Το πρώτο εμβόλιο για να διατεθεί χρειάζεται περίπλοκη αλυσίδα διανομής. Είμαστε απολύτως ανοιχτοί να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις από κόμματα», κατέληξε ο Πρωθυπουργός

Η ομιλία του πρωθυπουργού

  Με επίθεση κατά του προηγούμενου ομιλητή, του επικεφαλής του ΜεΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη ξεκίνησε τη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι τον βαραίνουν ευθύνες για το τρίτο μνημόνιο και το κλείσιμο των τραπεζών.

«Δεν ήταν ούτε εικόνα ούτε λεξιλόγιο αυτό, κ. Βαρουφάκη», είπε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε: «Δεν ξεχάσαμε τις ευθύνες σας για την κατάσταση που οδηγήσατε τις τράπεζες, το “αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες”, και την ίδια ώρα έκλαιγαν οι συνταξιούχοι, ούτε όταν φωτογραφιζόσασταν σε λάιφ στάιλ περιοδικά».

«Ο κ. Τσίπρας διένειμε το κείμενο της ομιλίας του πριν με ακούσει»

  Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «διένειμε το κείμενο της ομιλίας του πριν με ακούσει».

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, είπε ότι «είναι ενδιαφέρον ότι στην πρώτη σελίδα ξεκινάτε για το πόσο αυτάρεσκος ήμουν στην ομιλία μου. Τα γράψατε πριν με ακούσετε. Δεν εκφώνησα την ομιλία που θα πω, και εσείς είχατε μοιράσει την ομιλία σας στους δημοσιογράφους. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά, κ. Τσίπρα;».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση για τις κλίνες ΜΕΘ-δωρεά της Βουλής στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», και στάθηκε στην ανάρτηση του κ. Πολάκη σε βάρος του κ. Τασούλα για το θέμα, ενώ επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα κατηγορώντας τον για «πολακισμό», όπως είπε.

«Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το ότι υπήρξε αντιπαράθεση για το πόσες ΜΕΘ λειτουργούν στο “Σωτηρία”. Είπατε, κ. Τσίπρα, ότι λειτουργούν 9, ενώ εμείς ξέρουμε από την ενημέρωση που είχαμε από τον διοικητή του νοσοκομείου ότι λειτουργούν όλες. Αυτό μετέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. Μετά ο κ. Πολάκης με ένα χυδαίο υβρεολόγιο επιτέθηκε κατά του ΠτΒ ότι είναι ψεύτης. Ή η πληροφόρηση που έχουμε δεν είναι ακριβής, οπότε θα απομακρυνθεί ο διοικητής, ή ο Πολάκης λέει ψέματα και πρέπει να τον απομακρύνετε για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται».

«Το πρόβλημα είναι ο ”πολακισμός” -Μείγμα ειρωνείας, αλαζονείας, ψευτομαγκιάς»

  Ο κ. Μητσοτάκης είπε, αναφερόμενος στον τρόπο έκφρασης του κ. Πολάκη, ότι «το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Το πρόβλημα είναι ο “πολακισμός”», ο οποίος είναι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «ένα μείγμα ειρωνείας, αλαζονείας, ψευτομαγκιάς, ψεμάτων και ανορθολογισμού».

Και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, είπε: «Αυτό σημαίνει “πολακισμός”, μόνο που ούτε εσείς μπορείτε να αποστείτε, γιατί κι εσείς έχετε τέτοια χαρακτηριστικά. Ο Πολάκης ήταν απών, αλλά το πνεύμα του ήταν εδώ».

«Δεν είστε πια ο φέρελπις πολιτικός, αλλά είστε ο αποτυχημένος τέως πρωθυπουργός»

  Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ανεπάρκεια, και αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: «Εχετε την αίσθηση ότι έχετε πολιτικό κεφάλαιο να καταναλώσετε χρησιμοποιώντας αυτόν τον λόγο;», και πρόσθεσε: «Δεν είστε πια ο φέρελπις πολιτικός, αλλά είστε ο αποτυχημένος τέως πρωθυπουργός, και αυτό είναι η κρίση του λαού».

 

  Τα βασικά σημεία της δευτερολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

  Στις σαχλαμάρες Βαρουφάκη περί ακροδεξιού DNA που απαγορεύει τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, θα σας πω ότι στο Πολυτεχνείο συμμετείχαν άνθρωποι όλοι των πολιτικών χώρων, απλά δεν έχτισαν όλοι καριέρες πάνω σε αυτό.

  Να τελειώνουμε πια με αυτά τα ιδεολογικά άβατα.

Δεν ήταν εικόνα ούτε λεξιλόγιο αυτή που χρησιμοποιήσατε, κ. Βαρουφάκη.

  Εσείς ήσασταν εκείνος που έλεγε «αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες» και απέξω έκλαιγαν οι συνταξιούχοι.

  Φωτογραφιζόσασταν σε lifestyle περιοδικά.

  Σας βαραίνουν πολλές ευθύνες για να νομίζετε ότι τα έχουμε ξεχάσει τόσο εύκολα.

Κύριε Τσίπρα, είναι πολύ ενδιαφέρον ότι πριν ξεκινήσετε την ομιλία σας τη μοιράσατε στους δημοσιογράφους.

  Στην πρώτη σελίδα είπατε ότι είμαι αυτάρεσκος. Τα είχατε γράψει πριν καν μιλήσω.

  Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Εμείς πληροφορηθήκαμε από τον διοικητή του Νοσοκομείου «Σωτηρία» ότι λειτουργούν όλες οι ΜΕΘ. Εσείς λέτε μόνο 9.

  Ή ο διοικητής μας ενημέρωσε λάθος και πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του ή ο κ. Πολάκης λέει ψέματα και κάτι πρέπει να κάνετε με αυτό.

  Το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο δικός σας «πολακισμός».

Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είστε ο φέρελπις νέος πολιτικός, αλλά ο αποτυχημένος πρώην πρωθυπουργός.

Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να προσθέσουμε λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

  Δεν χρειάζεται να περιγράψω την κατάσταση που μας παραδώσατε. Εναν ΟΑΣΘ διαλυμένο μας παραδώσατε.

  Προσθέσαμε λεωφορεία.

  Παράνομοι διαγωνισμοί δεν θα προχωρήσουν.

  Υπάρχουν μελέτες που λένε ότι τα ΜΜΜ δεν είναι μεγάλος παράγοντας διασποράς του ιού.

  Αυτά είναι στοιχεία.

  Δεν λέω ότι μας αρέσει η εικόνα, γιατί αυτά τα χρησιμοποιούν οι συμπολίτες μας για να πάνε στη δουλειά τους.

  Αν το έργο σας στις ΜΕΘ και στα Μέσα Μεταφοράς ήταν τόσο μεγάλο, με κάποιον τρόπο θα το διαφημίζατε.

  Σε δικό σας απολογισμό δεν υπάρχει ούτε μία παράγραφος για το έργο σας στην Υγεία και στα Μέσα Μεταφοράς.

Δεν ήταν μόνον αριστεροί στο Πολυτεχνείο, απλώς κάποιοι έχτισαν καριέρα με το Πολυτεχνείο.

  Αντε να τελειώνουμε με αυτά τα ιδεολογικά άβατα σε αυτή την αίθουσα.

  Σας τα είπα και για την αντίσταση, θα σας τα πω και για το Πολυτεχνείο.

  Θέλω να ενημερώσω και τον κ. Κουτσούμπα και τον κ. Βαρουφάκη.

  Οι νόμοι ισχύουν για όλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ