Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Moderna: Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική

Τ ο εμβόλιο της Moderna , σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας, παράγει αντισώματα για όλες τις μεταλλάξεις του ιού, αλλά θα δοκιμαστεί και ενισχυτικό εμβολίου για τυχόν μελλοντικές νέες μεταλλάξεις

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Moderna: Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική

Η  εταιρεία Moderna ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της κατά της Covid-19 παρήγαγε αντισώματα στη διάρκεια εργαστηριακών τεστ απέναντι στις μεταλλάξεις του κορονοϊού– και για τη Βρετανική και αυτή της Νότιας Αφρικής.

Τονίζει, ωστόσο, ότι θα δοκιμάσει ένα ενισχυτικό εμβολίου κατά της παραλλαγής της Νότιας Αφρικής σε προ-κλινικές δοκιμές προκειμένου να διαπιστώσει αν αυτό θα είναι πιο αποτελεσματικό στην ενίσχυση αντισωμάτων κατά της παραλλαγής και άλλων μελλοντικών παραλλαγών.

Μολονότι όλοι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς, οι επιστήμονες ανησυχούν για τις μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική, καθώς εκτιμάται ότι είναι ικανές να μεταβάλλουν τις βασικές λειτουργίες του ιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Είναι ήδη διαθέσιμα τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές μελέτες εξουδετέρωσης των ορών σε άτομα που έχουν ήδη λάβει το εμβόλιο της Moderna Ο εμβολιασμός με δυο δόσεις 100 µg του εμβολίου της Moderna έναντι της COVID-19 αναμένεται να προσφέρει προστασία κατά των νέων μεταλλάξεων που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής. – Δεν σημειώθηκε σημαντική επίδραση στους τίτλους εξουδετέρωσης έναντι της μετάλλαξης B.1.1.7 (που εντοπίστηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο)

– Παρατηρήθηκε εξαπλάσια μείωση στους τίτλους εξουδετέρωσης έναντι της μετάλλαξης B.1.351 (που εντοπίστηκε στην Νότια Αφρική) σε σχέση με πρότερες μεταλλάξεις. Παρά τη μείωση αυτή, τα επίπεδα των τίτλων εξουδετέρωσης έναντι της μετάλλαξης B.1.351 παραμένουν υψηλότερα από τα επίπεδα που απαιτούνται για να προσφέρουν προστασία.

Για προληπτικούς λόγους, η Moderna ξεκινάει κλινική μελέτη για να ενισχύσει τα επίπεδα ανοσίας κατά των νέων μεταλλάξεων – Η εταιρεία θα δοκιμάσει μια επιπλέον δόση του εμβολίου της mRNA-1273, ώστε να μελετήσει την δυνατότητα περαιτέρω αύξησης των τίτλων εξουδετέρωσης έναντι των νέων στελεχών

– Η εταιρεία προωθεί επίσης το mRNA-1273.351, μια παραλλαγή του εμβολίου της για την καταπολέμηση της μετάλλαξης B.1.351

«Στην προσπάθειά μας να καταπολεμήσουμε την COVID-19 και την παγκόσμια πανδημία που έχει προκαλέσει, πιστεύουμε ότι είναι επιτακτικής σημασίας να παραμένουμε σε εγρήγορση καθώς ο ιός μεταλλάσσεται. Τα νέα δεδομένα που έχουμε στη διάθεση μας είναι ενθαρρυντικά και ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι το εμβόλιο της Moderna έναντι της COVID-19 μπορεί να προστατεύσει κατά των νέων αυτών μεταλλάξεων», σχολίασε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ