Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

ΜΟΕ Δωδεκανήσου: Καταδίκη Ρουμάνου γιατί εξωθούσε στην πορνεία με τη βία μια ομοεθνή του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΜΟΕ Δωδεκανήσου: Καταδίκη Ρουμάνου γιατί εξωθούσε στην πορνεία με τη βία μια ομοεθνή του

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου αναβίωσε χθες υπόθεση με κατηγορούμενο για σωματεμπορία τον M. G. του Α., κάτοικο Ιαλυσού, που συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης στα Χανιά, μετά την ερήμην καταδίκη του στον πρώτο βαθμό.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο σωματεμπορίας χωρίς ελαφρυντικά παρότι ζήτησε συγγνώμη από το θύμα του και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.

Περί τα τέλη Φεβρουαρίου 2009 το θύμα G. S. υπήκοος Ρουμανίας ήλθε στην Ελλάδα με τον συμπατριώτη της κατηγορούμενο με την υπόσχεση ότι θα της έβρισκε δουλειά, στην πραγματικότητα όμως για να την εκμεταλλευθεί, προωθώντας την στην πορνεία.

Ειδικότερα αρχικά της βρήκε δουλειά ως σερβιτόρα σε μπαρ ιδιοκτησίας του Κ. Π., για δε την εργασία της σε αυτό, για δέκα περίπου ημέρες, ο κατηγορούμενος εισέπραξε την αμοιβή της και δεν της την απέδωσε.

Εν συνεχεία, ενώ το θύμα βρισκόταν στο δωμάτιο, στο οποίο διέμενε, ο κατηγορούμενος της πρότεινε να της βρίσκει πελάτες από το μπαρ, όπου εργαζόταν και να συνευρίσκεται με αυτούς ερωτικά.

Το θύμα αρνήθηκε και τότε ο κατηγορούμενος έσπασε ένα ποτήρι και αφού το έβαλε στον λαιμό της την απείλησε ότι θα την σκοτώσει, ενώ συγχρόνως την χτυπούσε στα πλευρά και στο πρόσωπο.

Μετά ταύτα η Ρουμάνα κατάφερε να ξεφύγει και να εξέλθει από το δωμάτιο, ενώ μόλις επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενο αυτός την απείλησε με τις φράσεις “θα σε σκοτώσω” και “θα σου κόψω τα πόδια”, καθώς και με τις φράσεις “και φυλακή να πάω όταν θα βγω θα σε βρω και θα σου κάνω κακό”.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος κράτησε τα νομιμοποιητικά έγγραφά της και όταν η τελευταία επικοινώνησε μαζί του τον μήνα Απρίλιο τηλεφωνικά αυτός της ανέφερε ότι θα παρέδιδε τα χαρτιά της μόνο εάν του κατέβαλλε το ποσό των 500 ευρώ.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ