Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Μπακογιάννης: Έχει μελετηθεί και συζητηθεί όσο κανένα έργο ο “Μεγάλος Περίπατος” – Τι είπε για τα έργα που είναι σε εξέλιξη – ΒΙΝΤΕΟ

Αναφορά έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων και στη «νέα φιλοσοφία» σχετικά με την καθαριότητα σημειώνοντας ότι, έχει ανανεωθεί ο εξοπλισμός και «η Αθήνα έχει ξεβρωμίσει».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μπακογιάννης: Έχει μελετηθεί και συζητηθεί όσο κανένα έργο ο “Μεγάλος Περίπατος” – Τι είπε για τα έργα που είναι σε εξέλιξη – ΒΙΝΤΕΟ fb

Για τα έργα που αλλάζουν και εκσυγχρονίζουν την Αθήνα μίλησε μεταξύ άλλων το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μπακογιάννης: Τι είπε για τον "Μεγάλο Περίπατο" και τα έργα ανάπλασης

Εισαγωγικά τόνισε ότι λειτουργούν τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες τις μέρες του καύσωνα, έτοιμες να φιλοξενήσουν ευάλωτες ομάδες, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων.

Αναφορικά με τη συμβολή του δήμου στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού είπε πως προς το παρόν ο Δήμος μεταφέρει ανθρώπους στα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ από Δευτέρα ξεκινά και ο κατ’οίκον εμβολιασμός.

Εμβολιάστηκαν επίσης οι φιλοξενούμενοι σε δημοτική δομή άστεγοι χρήστες στο σύνολό τους (60 άνθρωποι), ενώ ειδική αναφορά έκανε και στο Πολυδύναμο κέντρο φιλοξενίας αστέγων, δυναμικότητας έως 400 ατόμων.

Μπακογιάννης: Τι είπε για τον "Μεγάλο Περίπατο" και τα έργα ανάπλασης

Ο δήμαρχος μίλησε για τα έργα ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα, σημειώνοντας πως:

  • Έχουν φυτευτεί πάνω από 1500 δέντρα
  • Γίνεται ανάπλαση στο Λυκαβηττό και στην Ακαδημία Πλάτωνος
  • Ασφαλτόστρωση 1150 δρόμων
  • Αντικατάσταση 400 πεζοδρομίων με ψυχρά υλικά
  • Αποκατάσταση 30 συντριβανιών
  • Ανάπλαση επτά πλατειών
  • Δημιουργία pocket parks και dog parks
  • Ειδικά για τα αδέσποτα, αναφέρθηκε στον «πολιτισμένο χώρο φιλοξενίας» που λειτουργεί στο Δήμο Αθηναίων, ενώ παράλληλα λειτουργεί πρόγραμμα υιοθεσίας και υπηρεσία δρόμου που φροντίζει τα αδέσποτα.

Αναφορά έκανε ο δήμαρχος και στη «νέα φιλοσοφία» σχετικά με την καθαριότητα σημειώνοντας ότι, έχει ανανεωθεί ο εξοπλισμός και «η Αθήνα έχει ξεβρωμίσει».

Για την ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος και το “Μεγάλο Περίπατο”, είπε πως “ολοκληρώνουμε τη βραβευμένη μελέτη του 2004 για την πλατεία Συντάγματος”, η οποία προβλέπει διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στην κάτω πλευρά. Μπακογιάννης: Τι είπε για τον "Μεγάλο Περίπατο" και τα έργα ανάπλασης

«Στόχος να συνδέσουμε την κάτω πλατεία με την Ερμού χωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε παρέμβαση στην κυκλοφορία», είπε, τονίζοντας ότι, «δεν πατάμε άσφαλτο. Όσο πατήσαμε, πατήσαμε».

«Ξέρουμε ότι μετά το πρώτο σοκ στο Μεγάλο Περίπατο, η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί, έχουν μειωθεί οι ρύποι», σημείωσε αναφερόμενος στα δέντρα και τα σιντριβάνια του κέντρου.

Σχετικά με τα παγκάκια του Μεγάλου Περιπάτου, ανέφερε πως «όπως είχαμε εξ αρχής πει, τα παγκάκια και όλα αυτά που είναι στο Μεγάλο Περίπατο, φεύγουν και μεταφέρονται σε γειτονιές».

«Έχει μελετηθεί και συζητηθεί όσο κανένα έργο ο Μεγάλος Περίπατος», κατέληξε.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: ant1news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ