Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Διεκόπη για τις 24 Απριλίου η δίκη στο Εφετείο για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Η διακοπή ζητήθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου του Αλεξάνδρου Παπαϊωανίδη o οποίος ανέλαβε και πάλι τον πιλότο μετά την παραίτηση της προηγούμενης δικηγόρου του.

NEWSROOM
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Διεκόπη για τις 24 Απριλίου η δίκη στο Εφετείο για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και την θανάτωση του κουταβιού τους, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου 2021, έφθασε συνοδεία της αστυνομίας στο Εφετείο λίγο πριν τις 8.30 το πρωί της Τρίτης.

Ωστόσο η δίκη του πιλότου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας διεκόπη ξανά για τις 24 Απριλίου.

Στη σημερινή διαδικασία ο ίδιος ο κατηγορούμενος ανακοίνωσε πως μετά την παραίτηση της δικηγόρου του τον αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο δικηγόρος που τον εκπροσωπούσε και πρωτόδικα δηλαδή. Ωστόσο δεν μπορούσε να παραστεί σήμερα κι έτσι η δίκη διεκόπη.

Από τη διαδικασία ο κρατούμενος των φυλακών Μαλανδρίνου κατηγορούμενος, προσδοκά να σπάσει την πρωτόδικη ποινή και να φύγει από το Εφετείο χωρίς να έχει ακούσει και πάλι απόφαση για ισόβια κάθειρξη.

eurokinissi

Στην πρώτη δίκη ο πιλότος δεν κατάφερε να πείσει πως όλα έγιναν υπό το καθεστώς εντονότατης συναισθηματικής του φόρτισης, πως βρισκόταν εν βρασμώ. Δεν έπεισε επίσης ότι δικαιούται αναγνώρισης ελαφρυντικού.

Στην δίκη στο Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φιλοδοξεί να δώσει νέα μάχη, ελπίζοντας πως οι Εφέτες και οι ένορκοι θα καταλήξουν σε μία ευμενέστερη κρίση για τον ίδιο.

eurokinissi

Τι έλεγε η πρωτόδικη απόφαση

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με τους δικαστές να απορρίπτουν τον ισχυρισμό του περί βρασμού ψυχικής ορμής.

Παράλληλα είχε κριθεί ένοχος για θανάτωση ζώου συντροφιάς, την Ρόξι, που είχε «υιοθετήσει» η Καρολάιν και για ψευδείς καταγγελίες στις αρχές, αδίκημα που αφορά στην προσπάθειά του να εμφανίσει την εγκληματική του πράξη ως ληστεία μετακυλύοντας το βάρος της ποινικής ευθύνης για το έγκλημά του σε άγνωστους δράστες.

instagram

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Κανένα ελαφρυντικό επίσης δεν αναγνώρισε το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο. Μετά από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας όλα τα αιτήματα του κατηγορούμενου απορρίφθηκαν.

«Οι ένορκες βεβαιώσεις είναι διθυραμβικές μέχρι το έγκλημα που διέπραξε, είχε εξέχουσα υπηρεσιακή ζωή και μια καλή οικογενειακή ζωή. Τα εγκλήματα όμως που δικάστηκαν έχουν χαρακτήρα ειδεχθούς και έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία. Τι να κάνω το ότι ακούω πως είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του για να έχει μια καλή ζωή αφού τη σκότωσε. Χάνεται αμέσως η ισορροπία», είχε πει αγορεύοντας η εισαγγελέας Ευγενία Σταθουλοπούλου.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αδιανόητο το δικαστήριο να στηρίξει ελαφρυντικό στην λογική ότι ήταν ένας καλός οικογενειάρχης που εξόντωσε την οικογένειά του», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ