Μπαράζ ελέγχων σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων και οχημάτων – Οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν

Στις ελεγχθείσες επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

NEWSROOM
Μπαράζ ελέγχων σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων και οχημάτων – Οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν

Μια σειρά από έλεγχοι σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων και οχημάτων (scrap) στα δυτικά προάστια της Αττικής, πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022. Στόχος των ελέγχων ήταν η εξακρίβωση της τήρησης, μεταξύ άλλων, της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Έλεγχοι σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων και οχημάτων: Τι διαπίστωσε η αστυνομία

Ειδικότερα, στην πρώτη εταιρία βρέθηκαν δύο οχήματα για τα οποία δεν επεδείχθησαν σχετικά τιμολόγια αγοράς και δελτία αποστολής, ενώ παράλληλα κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Για τα ανωτέρω οχήματα ενημερώθηκε σχετικά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής αναφορικά με θέματα αρμοδιότητάς της.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε ότι η δεύτερη επιχείρηση δεν διέθετε άδεια λειτουργίας της αρμόδιας Αρχής, ενώ στην τρίτη εταιρία βρέθηκαν να απασχολούνται 13 εργαζόμενοι, που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

eurokinissi

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ελήφθησαν φορολογικά παραστατικά και λοιπά στοιχεία και θα διεξαχθεί αναλυτικός έλεγχος, ενώ παράλληλα ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α., Περιφέρεια Αττικής) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ