Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Μπαράζ καταγγελιών σε βάρος του ιερέα: Οι συναντήσεις που ζητούσε και οι γυμνές φωτογραφίες στα social media

Μετά την 17χρονη και την 14χρονη, μία 40χρονη γυναίκα έκανε γνωστό ότι ο κληρικός την παρενόχλησε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μπαράζ καταγγελιών σε βάρος του ιερέα: Οι συναντήσεις που ζητούσε και οι γυμνές φωτογραφίες στα social media EUROKINISSI

Ιερέας στα Κάτω Πατήσια: Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον ιερέα από τα Κάτω Πατήσια που κατηγορείται ότι βίασε μία ανήλικη κοπέλα. Μετά την 17χρονη και την 14χρονη, μία 40χρονη γυναίκα έκανε γνωστό ότι ο κληρικός την παρενόχλησε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης.

Η γυναίκα περιέγραψε στην εκπομπή του Star, «Αλήθειες με τη Ζήνα», ότι της έκανε ανάρμοστες ερωτήσεις, ενώ της πρότεινε να βρεθούν βράδυ. Όλα αυτά όταν αποφάσισε να τον συναντήσει για να εξομολογηθεί. Όπως αναφέρει, ο ιερέας φέρεται να της έλεγε ό,τι πρέπει να κάνει αυτά που της λέει, και να είναι υπάκουη, αλλά και να τον εμπιστεύεται απόλυτα.

«Αντιμετώπιζα διάφορα προβλήματα εκείνο το διάστημα, καθότι είχα χάσει και τον μπαμπά μου, είχα πάθει κατάθλιψη και έψαχνα έναν πνευματικό για να με βοηθήσω να ξεφύγω από τον κυκεώνα της κατάθλιψης που είχα πέσει. Όταν πήγα στην εκκλησία, γνώρισα τον ιερέα, μου μίλησε πολύ γλυκά, τον είδα καλό άνθρωπο και κανονίσαμε να συναντηθούμε. Πάω στην εκκλησία και μόλις μπήκαμε στο δωματιάκι που κάνει την εξομολόγηση ξεκίνησα να του λέω τα προβλήματά μου. Στην αρχή μου μίλαγε για το Θεό. Τώρα μη φοβάσαι που είσαι μαζί μου, να με εμπιστευεσαι απόλυτα και ό,τι σου πω να κάνεις. Ήταν πολύ χειριστικός, τον έβλεπα που κοιτούσε περίργεα με ένα ύφος όπως φλερτάρουν οι άνδρες μια γυναίκα» είπε η 40χρονη.

Ιερέας στα Κάτω Πατήσια

EUROKINISSI

«Άρχισε να με ρωτάει πώς τα πάω με τον άνδρα μου ερωτικά αν συνευρισκόμαστε, αν είμαι ικανοποιημένη, αν υπάρχει χημεία, και τον ρωτάω “έχει αυτό καμία σχέση με την εξομολόγηση που κάνουμε;”. Και μου λέει φυσικά, πρέπει να τα λέμε όλα, δεν είναι κακό, μην αισθάνεσαι άσχημα, πρέπει να απελευθερωθείς εδώ μαζί μου, είμαστε στον οίκο του Θεού, κι αν θες να συνεχίσεις και να μπεις στον δρόμο του Θεού πρέπει να με εμπιστεύσεσαι απόλυτα και να κάνεις υπακοή σε ό,τι σου λέω. Μιλούσε χυδαία, να παρευρεθούμε και με άλλα άτομα, εκτός από τον άνδρα μου, είχα πάθει τέτοιο σοκ, ντράπηκα. Μου λέει γιατί ντρέπεσαι, μα λεω είναι πράγματα αυτά που με ρωτάτε, είναι δυνατόν, υπάρχει εξομολόγηση τέτοιου τύπου;».

«Φυσικά, μου λέει, και αν θες να συνεχίσουμε μαζί, καταρχάς αυτά που συζητάμε, δεν θα τα πεις πουθενά. Μένουν αποκλειστικά εδώ, θα κάνεις υπακοή σε ό,τι σου λέω, γιατί αν δεν κάνεις υπακοή τίποτα δεν πρόκειται να πάει καλά. Μου είπε πράγματα πολύ χειρότερα, που δεν μπορώ να πω, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα λόγια του», πρόσθεσε η γυναίκα.

«Πήγα στη μητέρα μου έντρομη και της το είπα, και μου λέει αυτός πρέπει να κάνει αυτές τις δουλειές μέσα στην εκκλησία, έχει τα κλειδιά και πρέπει να πηγαίνει γυναίκες εκεί. Επιθυμώ την τιμωρία του, επιθυμώ η εκκλησία να ελέγχει αυστηρά αυτούς τους ανθρώπους που έχει σε αυτές τις θέσεις, είναι θέσεις ζωής, πάει να πει τον πόνο του και αυτοί οι άνθρωποι κοιτούν να εκμεταλλευτούν τη θέση τους για να μπορέσουν να κάνουν τα πονηρά τους πράγματα» είπε μεταξύ άλλων η γυναίκα.

Ιερέας στα Κάτω Πατήσια

eurokinissi

Ιερέας στα Κάτω Πατήσια: Νέα καταγγελία 14χρονης σε βάρος του κληρικού

Παράλληλα, ακόμα μία καταγγελία για τον ιερέα έχει σοκάρει το πανελλήνιο και αφορά μία 14χρονη κοπέλα.

Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 και η εκπομπή το «Το Πρωινό» ο ιερέας, που ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα social media, είχε μεταξύ άλλων και επικοινωνία με μια 14χρονη, η οποία καταγγέλλει ότι ο ιερέας της ζητούσε να της στείλει φωτογραφίες και μάλιστα γυμνές, ενώ προσέθεσε ακόμη πως της μιλούσε με αισχρά λόγια.

Αποσαφηνίζεται ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι σε επίπεδο καταγγελίας και δεν υπάρχει επίσημη αναφορά ούτε περιλαμβάνεται κάτι σχετικό στην υπάρχουσα δικογραφία.

Στην εκπομπή, αποσαφηνίστηκε και το θέμα με το παροδικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο πατέρας του κατηγορούμενου κληρικού, επίσης ιερέας, για τον οποίο την Πέμπτη είχε μεταδοθεί πως αισθάνθηκε αδιαθεσία, πιθανότατα λόγω καρδιακού επεισοδίου.

Καθώς υπήρξαν αναφορές και από τον ίδιο τον πατέρα του κατηγορούμενου και δηλώσεις πως δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα, η εκπομπή μετέδωσε την Παρασκευή πως πηγή των των πληροφοριών της ήταν δύο αυτόπτες μάρτυρες, οι δικηγόροι Βασίλης Ταουξής και Λουκάς Πουρσανίδης.

Ο Λουκάς Πουρσανίδης, ο οποίος είναι ο συνήγορος του 37χρονου ιερέα, παρενέβη στην εκπομπή και επιβεβαίωσε πως «μετά το πέρας της διαδικασίας της ανάκρισης και αναμένοντας να βγει ή όχι ένταλμα για προσωρινή κράτηση, ο πατέρας του κατηγορούμενου κατέρρευσε σε μια καρέκλα, έξω από το γραφείο του ανακριτή. Αυτό το είδαν πολλοί δικηγόροι και αρκετοί μάρτυρες. Του συστήθηκε να πάει στο νοσοκομείο».

Ιερέας στα Κάτω Πατήσια: Τι είπε η 18χρονη που είχε σχέση μαζί του

Κοπέλα 18 χρόνων σήμερα, η οποία υποστηρίζει ότι διατηρούσε σχέση μαζί του. Μάλιστα η ίδια προχώρησε σε κατάθεση και είπε ότι όλα γίνονταν με τη συναίνεσή της.

«Ήθελα να έχω έναν πνευματικό που θα με καταλάβαινε αν του μιλούσα και διαπίστωσα ότι το έβρισκα στον συγκεκριμένο ιερέα. Ήμουν στο σπίτι του ιερέα με τα παιδιά του και κάποια στιγμή ήρθαν αστυνομικοί από την υπηρεσία για να το ερευνήσουν κατέσχεσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές που βρήκαν εκεί μεταξύ των συσκευών αυτών ήταν και το κινητό μου» περιέγραψε η 18χρονη κει συμπλήρωσε ότι εδώ και 2,5 χρόνια τρέφει αισθήματα για τον ιερέα.

«Το καλοκαίρι του 2019 ήταν η πρώτη φορά που ολοκληρώσαμε τη σχέση μας. Ο,τι έχει γίνει έχει γίνει με τη θέλησή μου, είχα γνώση των πράξεών μου και ό,τι έκανα, ήθελα και το έκανα. Συνευρισκόμασταν είτε στο σπίτι μου ή στο δικό του, στο αυτοκίνητό του και στο κτίριο που στεγάζεται πλέον το κατηχητικό. Η σύζυγος του δεν το γνωρίζει. Αν είχε γίνει κάτι χωρίς τη θέλησή μου θα σας το έλεγα αμέσως. Σε μένα δεν έκανε ποτέ κάτι κακό. Του έστελνα και μου έστελνε μηνύματα με ερωτικό περιεχόμενο. Του έχω στείλει γυμνές μου φωτογραφίες και βίντεο δικά μου και αυτός μου έστελνε αντίστοιχα. Τα περισσότερα τα έχω αποθηκευμένα στο κινητό που έχει κατασχεθεί. Μεταξύ των άλλων που συζητούσαμε είχαμε αναφερθεί και σε τρίτα πρόσωπα σαν φαντασίωση χωρίς όμως να έχουμε κάνει ποτέ κάτι».

Τι είπε για τις καταγγελίες της 17χρονης

Σχετικά με τις καταγγελίες βιασμού της 17χρονης σε βάρος του ιερέα, η 18χρονη ανέφερε: «Δεν πιστεύω ότι της έχει κάνει κάποιο κακό σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι έχει ασκήσει βία πάνω της. Ειδικά για το διάστημα που κατηγορείται λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορονοιου όταν οι εκκλησίες ήταν κλειστές, ενώ είχε περάσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του και ήταν συνεχώς στο σπίτι. Την ημέρα των γενεθλίων του του κάναμε έκπληξη και ήρθε και η καταγγέλλουσα με οικεία πρόσωπα. Αν την είχε βιάσει, δεν θα ερχόταν» κατάθεσε το κορίτσι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ