Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Μύκονος: Σε κακούργημα μετατρέπεται ο ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου – Κινητοποιήσεις και νέες καταγγελίες – ΒΙΝΤΕΟ

Οι αρχαιολόγοι κάνουν λόγο για άλλες τρεις επιθέσεις σε βάρος συνάδελφων τους, από ανθρώπους των κυκλωμάτων, όταν προσπάθησαν να ελέγξουν το όργιο παρανομίας και οικοδομικής αυθαιρεσίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μύκονος: Σε κακούργημα μετατρέπεται ο ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου – Κινητοποιήσεις και νέες καταγγελίες – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Σε κακούργημα αναβαθμίστηκε ο ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου στη Μύκονο από την εισαγγελία Αθηνών η οποία συνεργάζεται με το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, εξέλιξη που ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) βλέπει θετικά καθώς θα ανοίξουν τηλέφωνα και έτσι οι αρχές ίσως οδηγηθούν στον φυσικό, και ενδεχομένως και ηθικό, αυτουργό.

«Η αστυνομική και εισαγγελική έρευνα να επεκταθεί στις υποθέσεις που χειριζόταν ο συνάδελφος και να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης και οι εντολείς τους», ζητά μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Από κοινού με εκπροσώπους του Ενιαίου Συλλόγου Στερεάς, Αττικής και Νήσων και της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων, θα βρίσκονται στη Μύκονο τη Δευτέρα και την Τρίτη, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο Μανώλης Ψαρρός, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, στις 7 Μαρτίου 2023, στην περιοχή του ΚΑΤ.

Όπως έγραψε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα σωματεία καλούν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στο Γρυπάρειο τον δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και συλλόγους της Μυκόνου και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη σε ανοιχτή συζήτηση, με αφορμή τη μαφιόζικη επίθεση στο συνάδελφο Μ. Ψαρρό.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ που καλύπτει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους της Μυκόνου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 έξω από το δημαρχείο της Μυκόνου.

Ξυλοδαρμός αρχαιολόγου: Νέες καταγγελίες

Παράλληλα, σε νέες καταγγελίες προχώρησαν οι αρχαιολόγοι, για άλλες τρεις επιθέσεις σε βάρος συνάδελφων τους, από ανθρώπους των κυκλωμάτων, όταν προσπάθησαν να ελέγξουν το όργιο της παρανομίας και της οικοδομικής αυθαιρεσίας στο νησί των ανέμων.

Σήμερα οι αρχαιολόγοι, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας  στο τοπικό αστυνομικού τμήμα, για τον πρόσφατο ξυλοδαρμό του συνάδελφου τους, από τα κυκλώματα της παρανομίας.

Ξυλοδαρμός αρχαιολόγου: “Να σταματήσει η απαξίωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας” ζητούν τα σωματεία

Τα σωματεία ζητούν επίσης «να σταματήσει τώρα η απαξίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όπως και όλων των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, να στελεχωθούν άμεσα όλες οι υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που δραστηριοποιούνται, ειδικά σε μέρη με αυξημένη τουριστική πίεση, ώστε να εφαρμόζονται οι νόμοι εξίσου σε όλη την επικράτεια, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας», να προχωρήσει η κυβέρνηση «σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την προστασία όλων των εργαζομένων απέναντι σε κάθε περίπτωση άσκησης πιέσεων που σχετίζονται με την εκτέλεση υπηρεσιακών καθηκόντων, να σταματήσουν οι πολιτικές πιέσεις στους υπαλλήλους» και «να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος, το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να γκρεμιστούν όλες οι βεβαιωμένες αυθαίρετες κατασκευές στη Μύκονο και σε άλλα νησιά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ