Ν. Χαρδαλιάς: Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Διευκρινίσεις και αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση μάσκας δόθηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τoν Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών για την κρίση της πανδημίας στη χώρα μας. Στην ενημέρωση αναπτύχθηκαν παράλληλα και τα μέτρα δημόσιας υγιεινής που θα ισχύουν από την ερχόμενη εβδομάδα. H μάσκα […]

NEWSROOM
Ν. Χαρδαλιάς: Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Διευκρινίσεις και αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση μάσκας δόθηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τoν Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών για την κρίση της πανδημίας στη χώρα μας.

Στην ενημέρωση αναπτύχθηκαν παράλληλα και τα μέτρα δημόσιας υγιεινής που θα ισχύουν από την ερχόμενη εβδομάδα.

H μάσκα είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα ταξί, στους ανελκυστήρες, καθώς και σε νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα.

Επίσης, είναι υποχρεωτική για το προσωπικό στην εστίαση, τα κομμωτήρια και τα κέντρα υγιεινής, καθώς και για τους εργαζομένους που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ.

Εξάλλου, συστήνεται η χρήση της μάσκας τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό σε όλους τους κλειστούς χώρους (γραφεία, σχολεία, εκκλησίες, πανεπιστήμια, καταστήματα κ.ά.), αλλά και στους ανοιχτούς χώρους.

Ο ΕΟΔΥ υπενθύμισε επίσης το προσεκτικό πλύσιμο των χεριών, με νερό και σαπούνι (ή να γίνεται χρήση αντισηπτικού), καθώς και να τηρείται η αναγκαία απόσταση μεταξύ των ανθρώπων, τουλάχιστον 1,5 με 2 μέτρων, αναλόγως του χώρου.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε την επιτακτική ανάγκη για τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων προστασίας της υγείας σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας: «Προσπαθούμε, προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί και στη νέα φάση να αντιμετωπίσει την κατάσταση» υπογράμμισε και προσέθεσε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και η εκ μέρους μας η παραμονή μας σε εγρήγορση και επιφυλακή είναι επιβεβλημένη.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κάλεσε επίσης τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και να θεωρήσουν τους εαυτούς τους ως δυνητικούς φορείς.

Οι σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ:

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ