Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Ν. Ηλιόπουλος: Ο Τσιάρας θα έπρεπε να παραιτηθεί – “Ο ΣΥΡΙΖΑ σερβίρει ξαναζεσταμένο φαγητό”, απαντούν κύκλοι του υπουργού Δικαιοσύνης

Οι διευκρινίσεις που δίνονται από το περιβάλλον του κ. Τσιάρα σχετικά με τα όσα καταγγέλλονται τα "πόθεν έσχες" του σε δημοσίευμα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ν. Ηλιόπουλος: Ο Τσιάρας θα έπρεπε να παραιτηθεί – “Ο ΣΥΡΙΖΑ σερβίρει ξαναζεσταμένο φαγητό”, απαντούν κύκλοι του υπουργού Δικαιοσύνης (syriza/eurokinissi)

Σε νέο γύρο αντιπαράθεσης μπαίνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τα πόθεν έσχες του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, όπου σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η σύζυγός του εμφανίζεται να έχει εταιρεία με διασυνδέσεις με το Δημόσιο και τον κ. Πάτση. Γεγονός, το οποίο διαψεύδουν κατηγορηματικά κύκλοι του υπουργού Δικαιοσύνης, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία. Ωστόσο, μετά το δημοσίευμα υπήρξε αντίδραση από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Νάσος Ηλιόπουλος, ανέφερε πως ο κ. Τσιάρας σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί.

«Από υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει πλέον να γίνει ελεγχόμενος από τη Δικαιοσύνη, γιατί η γυναίκα που συμμετείχε σε εταιρεία μαζί με τον κ. Πάτση, από την οποία αποχώρησε δύο μήνες μετά την ονομαστική καταγγελία από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη», τόνισε μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5».

Ηλιόπουλος

syriza

Ηλιόπουλος: Αίτημα άμεσης διεξαγωγής εκλογών

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επαναλαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό “γαλάζιες ακρίδες” για την κυβέρνηση της ΝΔ, επανέφερε και το αίτημα άμεσης διεξαγωγής των εκλογών.

«Την ώρα που η τεράστια πλειοψηφία της δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα, το πολιτικό προσωπικό της χώρας κάνει πλιάτσικο. Δεν είναι μόνο τώρα ο Ανδρέας Πάτσης. Ήταν η κ. Νικολάου με τις απευθείας αναθέσεις, ο κ. Στάσσης στη ΔΕΗ, ο κ. Μαραβέγιας με τον αναπτυξιακό νόμο, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας που έκρυβε το πόθεν έσχες του! Πρόκειται για μια συγκεκριμένη μεθοδολογία που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που στοχεύει στο πλιάτσικο στην οικονομία και την κοινωνία» είπε ο κ. Ηλιόπουλος.

Κύκλοι του Υπουργού Δικαιοσύνης: Ξαναζεσταμένο φαγητό για δημιουργία εντυπώσεων

Άμεση υπήρξε η απάντηση κύκλων του υπουργού Δικαιοσύνης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να σερβίρει στους πολίτες ξαναζεσταμένο φαγητό για να προκαλέσει συνειρμούς και να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις» αναφέρουν.

Τσιάρας

eurokinissi

Και στο πλαίσιο αυτό ξεκαθαρίζουν για μία ακόμα φορά τα εξής:

Α) Η εν λόγω εταιρεία συστάθηκε το 2016 και είχε αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων. Ουδεμία σχέση είχε με διαχείριση κόκκινων δανείων, όπως παραπλανητικά αναφέρεται σε δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Β) Με την αποχώρηση της εταιρείας της συζύγου του Υπουργού από το εν λόγω εταιρικό σχήμα,  δεν υφίσταται ουδεμία κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα ήδη από το 2020.

Γ) ‘Όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του Υπουργού έχουν δηλωθεί κανονικά στις δηλώσεις πόθεν έσχες.

Το επίμαχο δημοσίευμα

Όπως αναφερόταν στο επίμαχο δημοσίευμα «ψευδές «πόθεν έσχες» κατέθετε όχι μόνο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Πάτσης, αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας.

Το γεγονός εγείρει ακόμη μεγαλύτερο θέμα όχι μόνο για την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, αλλά για την ίδια την κυβέρνηση. Φαντάζει σχεδόν αδιανόητο, εκτός από τον βουλευτή Πάτση, και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης να έχει αποκρύψει στοιχεία από τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης, και το θέμα να μη δημιούργησε ποτέ ερωτήματα για το αν θα διατηρήσει την υπουργική του καρέκλα. Εάν, μάλιστα, υπήρξε και προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος, τότε η υπόθεση αποτελεί πρωτοφανές σκάνδαλο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ