Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

Ν. Κακλαμάνης για απόφαση Αρείου Πάγου για funds: “Έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης” – ΒΙΝΤΕΟ

"Η άποψή μου είναι ότι τα funds πρέπει να φορολογηθούν και με τα λεφτά που θα εισπραχτούν να βοηθηθούν οι έχοντες πραγματικά ανάγκη μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού από το κράτος" τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ν. Κακλαμάνης για απόφαση Αρείου Πάγου για funds: “Έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης” – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Αιχμές για την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τα funds άφησε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Σε τηλεοπτική του τοποθέτηση στο Attica TV, ο αντιπρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ταχύτητα με την οποία εκδόθηκε η απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Νικήτας Κακλαμάνης

eurokinissi

Νικήτας Κακλαμάνης: “Έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης”

Συγκεκριμένα τόνισε: «Είμαι ένας άνθρωπος που σέβομαι τη Δικαιοσύνη. Δεν αποδέχομαι αλά καρτ τις αποφάσεις της, αλλά πρέπει να σας πω ότι αυτή η απόφαση του Αρείου Πάγου έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Όχι λόγω της ταχύτητας που το έβγαλε, που είναι πρωτοφανές για Άρειο Πάγο, αν έβγαζε έτσι όλες τις αποφάσεις θα ήμασταν χώρα πρότυπο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφήστε το αυτό, αλλά η απόφαση, μού ειπώθηκε ότι έχει βασιστεί αφενός στον νόμο του 2015 του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ότι αυτές οι συναλλαγές φορολογούνται. Τον “πάντρεψε” η απόφαση με τον νόμο του 2003, όπου οι ενδοτραπεζικές συναλλαγές είναι αφορολόγητες».

Νικήτας Κακλαμάνης

eurokinissi

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Στην ουσία, λοιπόν, έχουν χαριστεί με αυτή την απόφαση, η οποία όταν βγει θα τη διαβάσουμε όλοι, αλλά για να μου το λέει ο κ. Τζαβάρας ξέρει, 58 δις. Κατά την άποψή μου αυτά πρέπει να φορολογηθούν και με τα λεφτά που θα εισπραχτούν να βοηθηθούν οι έχοντες πραγματικά ανάγκη μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού από το κράτος».

Υπενθυμίζεται, ότι όπως έγραψε το dikastiko.gr, πως η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, την περασμένη Πέμπτη, τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας των εταιρειών διαχείρισης «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων servicers να βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτια, που αποτελούν πρώτη κατοικία, και να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι για λογαριασμό των funds.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ