Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Να απορριφθεί η προσφυγή Τουλουπάκη για ακυρότητα της δίωξής της, προτείνει η εισαγγελέας προς το Συμβούλιο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Να απορριφθεί η προσφυγή Τουλουπάκη για ακυρότητα της δίωξής της, προτείνει η εισαγγελέας προς το Συμβούλιο

Απορριπτική είναι η πρόταση της αρμόδιας εισαγγελέως προς το Δικαστικό Συμβούλιο όπου προσέφυγε η Ελένη Τουλουπάκη ζητώντας την ακύρωση της ποινικής δίωξης που της ασκήθηκε για 6 αδικήματα σε σχέση με τους χειρισμούς της στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Νοβάρτις

Η κ. Τουλουπάκη στην προσφυγή της υποστήριζε πως η αρχειοθέτηση της δικογραφίας από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λ. Σοφουλάκη προηγείτο χρονικά της δίωξης που κατέληγε ο συνάδελφός του Ε. Ζαχαρής, με τον οποίο διενεργούσαν από κοινού την έρευνα για τις καταγγελόμενες παρεμβάσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Κατά την εισαγγελέα Πρωτοδικών όμως οι δύο αντεισαγγελείς, σύμφωνα και με την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διενεργούσαν την έρευνα τους αυτόνομα και ισότιμα. Κατόπιν τούτου ο καθένας είχε αυτοτελές δικαίωμα να καταλήξει σε κρίση, χωρίς να τίθεται θέμα χρονικής προτεραιότητας ή αρχαιότητας.

Έτσι καταλήγει στην πρότασή της προς το Δικαστικό Συμβούλιο, που έχει και τον τελευταίο λόγο, ότι πρέπει να απορριφθεί η προσφυγή της κ. Τουλουπάκη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ