Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Να λάβει γνώση των νέων στοιχείων ζητεί ο Παπαγγελόπουλος από την προανακριτική

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Να λάβει γνώση των νέων στοιχείων ζητεί ο Παπαγγελόπουλος από την προανακριτική

Την χορήγηση αντιγράφων, λόγω συνάφειας, των πορισμάτων που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, Ευ. Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη, ζητεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με αίτηση του προς την προανακριτική επιτροπή της βουλής.

Στην αίτηση του όπως διευκρινίζει ο πρώην υπουργός ζητεί να του χορηγηθούν το πόρισμα ή τα πορίσματα Σοφουλάκη και Ζαχαρή, προκειμένου στη συνέχεια να παράσχει ενώπιον της προανακριτικής πρόσθετες ανωμοτί εξηγήσεις δεδομένου ότι έχουν προκύψει νέα, σημαντικά στοιχεία για την απόδειξη της αθωότητας του και την ανεύρεση της αλήθειας. Μάλιστα ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει ότι ενδεχόμενη άρνηση της προανακριτικής στην ικανοποίηση των αιτημάτων του θα αποτελεί «άλλη μια κραυγαλέα παρανομία σε βάρος μου, άλλη μία ατράνταχτη απόδειξη της εκδικητικής πολιτικής δίωξης σε βάρος μου».

Ακολουθεί ολόκληρη η αίτηση Παπαγγελόπουλου :

Προς τον κ. Πρόεδρο και τα Μέλη

της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Με καλέσατε εγγράφως να καταθέσω σημείωμα μέχρι την 14-7-2020 στο οποίο να παράσχω εξηγήσεις μετά τα νέα έγγραφα που απεστάλησαν στην Επιτροπή σας.

Τα έγγραφα αυτά είναι σημαντικά και κρίσιμα για την ουσιαστική διερεύνηση των δήθεν αδικημάτων για τα οποία κατηγορούμαι. Ιδίως η συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ των αρχών των Η.Π.Α. και της εταιρίας Novartis, σχετικά με τις αξιόποινες πράξεις διαφθοράς που διέπραξε η τελευταία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και του Ελληνικού λαού.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου ολοκληρώθηκε η έρευνα των Αντεισαγγελέων του Α.Π. κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη σχετικά με τις δήθεν ευθύνες των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και η σχετική δικογραφία έχει διαβιβασθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Είναι προφανές ότι η δικογραφία αυτή είναι απολύτως συναφής με την έρευνα της Επιτροπής σας.

Για τους λόγους αυτούς

Αιτούμαι

Α. Να ζητηθούν από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές το πόρισμα ή τα πορίσματα των Αντεισαγγελέων κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη και να μου χορηγήσετε αντίγραφα.

Β. Να κληθώ ενώπιόν σας σύμφωνα με το άρθρο 244 § 1 Κ.Ποιν.Δ. να παράσχω πρόσθετες εξηγήσεις και να εξετασθώ χωρίς όρκο, δεδομένου ότι έχουν προκύψει νέα, σημαντικά και κρίσιμα στοιχεία για την απόδειξη της αθωότητάς μου και την ανεύρεση της αλήθειας.

Η ικανοποίηση των αιτημάτων μου αποτελεί υποχρέωση της Επιτροπής σας σύμφωνα με τους κανόνες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τις αρχές της ΕΣΔΑ και την ελληνική και ευρωπαϊκή νομολογία.

Η απόρριψη και των αιτημάτων μου αυτών θα αποτελέσει άλλη μία κραυγαλέα παρανομία σε βάρος μου, άλλη μία ατράνταχτη απόδειξη της εκδικητικής πολιτικής δίωξης σε βάρος μου.

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2020

Με τιμή,

Δημήτρης Π. Παπαγγελόπουλος

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ