Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

NASA Perseverance : Δείτε το θεαματικό πρώτο βίντεο από τον Άρη

Η διαδικασία προσεδάφισης στον Άρη όπως καταγράφηκε από επτά κάμερες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
NASA Perseverance : Δείτε το θεαματικό πρώτο βίντεο από τον Άρη

Τρεις ημέρες μετά την άφιξη του τελευταίου απεσταλμένου της στον Άρη, η NASA δημοσίευσε την Δευτέρα το πολυαναμενόμενο βίντεο της προσεδάφισης του Perseverance, της πιο επικίνδυνης φάσης μιας αποστολής που θα αναζητήσει ενδείξεις ζωής στον κόκκινο πλανήτη.

Μέχρι σήμερα οι υπεύθυνοι της αποστολής στο Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια είχαν δημοσιοποιήσει μόνο μια φωτογραφία της πολύπλοκης επιχείρησης, τραβηγμένη από κάμερα GoPro στην ιπτάμενη πλατφόρμα που κατέβασε απαλά το ρομπότ στην αρειανή επιφάνεια.

Το πρώτο βίντεο συγκεντρώνει εικόνες από διαφορετικές κάμερες στην ιπτάμενη πλατφόρμα και στο ίδιο το ρομπότ, δυστυχώς όμως δεν περιλαμβάνει ήχο όπως αναμενόταν, καθώς το μικρόφωνο δεν λειτούργησε κατά την κάθοδο.

Λειτούργησε όμως αργότερα, όταν το Perseverance βρισκόταν πια στο έδαφος, και ηχογράφησε τον ήχο του αρειανού ανέμου και τον ηλεκτρονικό βόμβο του ρομπότ.

Στο βίντεο της καθόδου, η κάμερα της πλατφόρμας που κοιτούσε προς τα πάνω καταγράφει το άνοιγμα του αλεξίπτωτου με φόντο τον σκούρο αρειανό ουρανό, και το βίντεο συνεχίζει με εικόνα από την κάμερα που κοιτούσε προς τα κάτω στο κοκκινωπό ερημικό τοπίο

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ