Δευτέρα 23 Μαϊου 2022

Νάσος Ηλιόπουλος: Η αλήθεια για τον κορονοϊό – Υπέρ βωμών και εστιών

Ο Ν. Ηλιόπουλος τονίζει ότι «η λέξη πόλεμος δεν αποτελεί ένα προπαγανδιστικό σχήμα που φάνηκε ωραίο στον κ. Μητσοτάκη όταν το άκουσε από τον Μακρόν», αλλά αντιθέτως «περιγράφει την πραγματικότητα που ζουν τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας και κινδυνεύουμε να ζήσουμε και στα υπόλοιπα αν δεν αλλάξουμε γρήγορα πορεία».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νάσος Ηλιόπουλος: Η αλήθεια για τον κορονοϊό – Υπέρ βωμών και εστιών

Ως «όρο για να μπορέσει να νικήσει η ζωή εν μέσω πανδημίας» θέτει το «σπάσιμο των ιδεοληπτικών κυβερνητικών επιλογών μέσα από τη μαζική κοινωνική πίεση» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, σε άρθρο του στο newsbomb.gr, επικρίνοντας τη ΝΔ ότι «αρνείται την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και την οικονομική στήριξη της κοινωνίας».

«Την περασμένη άνοιξη η κυβέρνηση βιάστηκε να κηρύξει τη νίκη της στη μάχη ενάντια στην πανδημία. Τα καταστροφικά αποτέλεσμα αυτής της επιλογής τα ζούμε σήμερα. Αφήσαμε πίσω μας έναν μαύρο Νοέμβρη με 1780 ανθρώπινες απώλειες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Ν. Ηλιόπουλος τονίζει ότι «η λέξη πόλεμος δεν αποτελεί ένα προπαγανδιστικό σχήμα που φάνηκε ωραίο στον κ. Μητσοτάκη όταν το άκουσε από τον Μακρόν, αλλά περιγράφει την πραγματικότητα που ζουν τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας και κινδυνεύουμε να ζήσουμε και στα υπόλοιπα αν δεν αλλάξουμε γρήγορα πορεία».

Τέλος, επαναλαμβάνει τις πάγιες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: «Να οργανώσουμε δηλαδή την άμυνα μας. Με άμεση επίταξη όλων των απαραίτητων δομών του ιδιωτικού τομέα και οργάνωση της πρωτοβάθμιας υγείας».

Το άρθρο:

«Την περασμένη άνοιξη η κυβέρνηση βιάστηκε να κηρύξει τη νίκη της στη μάχη ενάντια στην πανδημία. Τα καταστροφικά αποτέλεσμα αυτής της επιλογής τα ζούμε σήμερα. Αφήσαμε πίσω μας έναν μαύρο Νοέμβρη με 1780 ανθρώπινες απώλειες.

Τα νοσοκομεία στην βόρεια Ελλάδα είναι στο κόκκινο και το σύνολο των υγειονομικών αντιμέτωπο με την ψυχική και σωματική κατάρρευση.

Όλα αυτά τη στιγμή που ετοιμαζόμαστε να μπούμε στον χειμώνα, δηλαδή αντικειμενικά στην πιο δύσκολη στιγμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει το ίδιο λάθος. Ποντάρει στο καλό σενάριο.

Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική προετοιμασία για το τέλος των περιοριστικών μέτρων. Τι θα έχει αλλάξει στις σχολικές αίθουσες όταν τα παιδιά θα επιστρέψουν σε αυτές. Θα έχουν μειωθεί οι μαθητές και οι μαθήτριες ανά τμήμα; Θα υπάρχει πρόβλεψη για μαζικά, επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς;

Τι θα έχει αλλάξει στην καθημερινή εικόνα των ΜΜΜ; Θα συνεχίσουν οι υπουργοί μονότονα να επαναλαμβάνουν ότι στα ΜΜΜ δεν μεταδίδεται ο ιός επειδή φοράμε μάσκα; Τότε στην αίθουσα του κοινοβουλίου γιατί κρατάνε αποστάσεις και λειτουργούν την ολομέλεια με μόλις 50 βουλευτές;

Η επιστημονική κοινότητα φωνάζει ότι τη μετάδοση του ιού την «σπας», την κερδίζεις μέσα στην κοινότητα και όχι στα νοσοκομεία. Ίσως αυτό να ήθελε να πει και ο κ. Γεραπετρίτης αλλά μέσα στην έπαρση της εξουσίας και τη προσπάθεια να τα φορτώσει όλα στην ατομική ευθύνη είπε την ανοησία για τις περισσότερες ΜΕΘ που θα οδηγούσαν σε περισσότερους θανάτους.

Ποια είναι σήμερα η οργάνωση της πρωτοβάθμιας υγείας; Ακόμα δεν έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για να μην μεταφέρεται η πίεση μόνο στα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση επιλέγει ακόμα και σήμερα να μην προχωράει στην επίταξη των απαραίτητων κλινικών του ιδιωτικού τομέα.

Σήμερα πια η λέξη πόλεμος δεν αποτελεί ένα προπαγανδιστικό σχήμα που φάνηκε ωραίο στον κ. Μητσοτάκη όταν το άκουσε από τον Μακρόν. Περιγράφει την πραγματικότητα που ζουν τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας και κινδυνεύουμε να ζήσουμε και στα υπόλοιπα αν δεν αλλάξουμε γρήγορα πορεία. Να οργανώσουμε δηλαδή την άμυνα μας. Με άμεση επίταξη όλων των απαραίτητων δομών του ιδιωτικού τομέα και οργάνωση της πρωτοβάθμιας υγείας.

Η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη στις ιδεοληπτικές επιλογές της. Αρνείται την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και την οικονομική στήριξη της κοινωνίας. Το να σπάσουμε μέσα από μαζική κοινωνική πίεση αυτές τις ιδεοληψίες, αποτελεί σήμερα όρο για να μπορέσει να νικήσει η ζωή».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ