Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Νέα αναβολή στη δίκη του Φρέντη Μπελέρη: “Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει και πρέπει να λάβει τέλος” δήλωσε ο ίδιος στο δικαστήριο

Η δίκη αναβάλλεται για τις 11 Δεκεμβρίου. Σήμερα στην συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου για την καταπολέμηση της Διαφθοράς στην Αλβανία, θα εκδικαζόταν αίτημα να του χορηγηθεί ειδική άδεια που θα επιτρέψει την ορκωμοσία και την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δημάρχου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα αναβολή στη δίκη του Φρέντη Μπελέρη: “Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει και πρέπει να λάβει τέλος” δήλωσε ο ίδιος στο δικαστήριο facebook

Νέα αναβολή στη δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη

Η δίκη αναβάλλεται για τις 11 Δεκεμβρίου.

Σήμερα στην συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου για την καταπολέμηση της Διαφθοράς στην Αλβανία, θα εκδικαζόταν αίτημα του Φρέντη Μπελέρη να του χορηγηθεί ειδική άδεια που θα επιτρέψει την ορκωμοσία και την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δημάρχου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δίκη ωστόσο συνεχίζεται αύριο ως προς το δεύτερο σκέλος της δίωξης, αυτό της εξαγοράς ψήφων

Νέα αναβολή στη δίκη Μπελέρη: “Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει και πρέπει να λάβει τέλος” δήλωσε ο ίδιος στο δικαστήριο

Ο Φρεντη Μπελερης, μιλώντας στην έδρα του δικαστηρίου τόνισε ότι «είναι μοναδική περίπτωση αυτό που συμβαίνει στην Χειμάρρα

Είναι αδύνατον ο πρώην δήμαρχος να ασκεί ακόμη τα καθηκοντά του. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει και πρέπει να λάβει τέλος. Πρέπει να επιλυθεί αυτή η κατάσταση».

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Φρέντη Μπελέρη παραμένει εδώ και επτά μήνες προφυλακισμένος, κατηγορούμενος για συνέργεια σε απόπειρα εξαγοράς ψήφων μαζί με τον στενό του συνεργάτη Παντελή Κοκαβέση.

Βέτο για Μπελέρη: Η Αθήνα προειδοποιεί με μπλόκο στην ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα κατέθεσε γραπτή δήλωση στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Μόνιμων Αντιπροσωπειών της ΕΕ στην οποία αναφέρει πως το ζήτημα Μπελέρη θα αποτελέσει προϋπόθεση για το μέλλον της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην ΕΕ.

Μ. Κεφαλογιάννης: Να ορκιστεί ο Μπελέρης δήμαρχος όπως αποφάσισαν οι δημότες της Χειμάρρας

«Ο Φρέντης Μπελέρης, επτά μήνες τώρα παραβιάζοντας το τεκμήριο της αθωότητας, παραμένει προφυλακισμένος. Επτά μήνες τώρα η αλβανική κυβέρνηση πεισματικά του αρνείται το αναφαίρετο δικαίωμά του. Να ορκισθεί Δήμαρχος όπως αποφάσισαν οι δημότες της Χειμάρρας. Πεισματικά του αρνείται να αναλάβει τα καθήκοντά του που αποτελεί μία απλά διοικητική πράξη η οποία δεν θίγει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Και το οξύμωρο: Στη Χειμάρρα χρέη δημάρχου εκτελεί σήμερα ο πρώην δήμαρχος ο οποίος ηττήθηκε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου», ανέφερε από την Αλβανία όπου βρίσκεται καθώς ήταν στο πλευρό του Φρέντη Μπελέρη στο δικαστήριο, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Και πρόσθεσε: «Όπως ρητά αναφέρει η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, η αποτροπή της ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη αντικατοπτρίζει την περιφρόνηση για τις θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες. Με τα κριτήρια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωπαϊκό κεκτημένο τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ