Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Νέα απάτη μέσω sms: Πώς επιτήδειοι αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς – Τι πρέπει να προσέξετε

Επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο μέσω sms. Πώς αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα απάτη μέσω sms: Πώς επιτήδειοι αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς – Τι πρέπει να προσέξετε FREEPIK

Μέσω sms επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο και να αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανυποψίαστων πολιτών. Μάλιστα οι τρόποι της απάτης είναι πολλοί.

Παραδείγματος χάρη, μπορεί να σας έρθει ένα μήνυμα που να γράφει πως η κάρτα σας έχει τεθεί σε αναστολή, να ζητάει να συνδεθείτε με τους κωδικούς σας και να σας παραπέμπει σε link.

«Αυτό που πρέπει να ξέρουμε όλοι είναι ότι καμία τράπεζα ή οργανισμός δεν θα σου στείλει ένα τέτοιο μήνυμα στο κινητό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκεφτεί τι να κάνει με αυτό το μήνυμα, πρέπει να το σβήσει», συμβούλεψε ο Βασίλης Νικολόπουλος, μηχανικός ασφαλείας, στο Mega.

Αν πατήσει κανείς το link που υπάρχει στο μήνυμα, θα δει ότι μοιάζει με το αντίστοιχο site της τράπεζας. Δεν πρέπει να βάλουμε τους κωδικούς μας, αλλιώς έχουμε πέσει θύμα αυτής της απάτης.

Αντίστοιχα μηνύματα μπορεί να έρθουν και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα ή δεν είστε σίγουροι για το εάν πρόκειται για απάτη, καλό είναι πρώτα να επικοινωνήσετε με την τράπεζά σας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ