Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – 7 στους 10 έχουν μειώσει σημαντικά τις αγορές βασικών αγαθών

Η πλειοψηφία λέει ότι δεν θα τη βοηθήσει το μέτρο του «καλαθιού του νοικοκυριού».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – 7 στους 10 έχουν μειώσει σημαντικά τις αγορές βασικών αγαθών EUROKINISSI

Προβάδισμα 8,3 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1.002 πολιτών από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου.

Όπως έδειξε η μέτρηση, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 31,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,9, το ΠΑΣΟΚ 11,4, το ΚΚΕ 5,6, η Ελληνική Λύση 5,1%, το ΜέΡΑ 25 3,2%, Έλληνες για την Πατρίδα 2%, άλλο κόμμα 6,4%, αναποφάσιστοι 12,2%.

Στο ερώτημα για το αν «η ακρίβεια σας έχει υποχρεώσει να μειώσετε τις αγορές βασικών αγαθών;», το 40% απάντησε «αρκετά», το 31% «πολύ», το 23% «λίγο» και μόλις ένα 5% απάντησε «καθόλου», ενώ το 1% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

Στο ερώτημα «πόσο θα βοηθήσει το καλάθι του νοικοκυριού την οικογένειά σας», το 34% πιστεύει «λίγο», το 23% «καθόλου», ενώ το 17% απαντά «αρκετά» και το 5% «πολύ». Την ίδια στιγμή υπάρχει ένα σχετικά υψηλό ποσοστό της τάξης του 21% που απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Στο ερώτημα πόσο «σας φοβίζει η εγκληματικότητα» το 45% απάντησε ότι φοβάται αρκετά, το 37% ότι φοβάται πολύ, το 13% λίγο, το 4% καθόλου και το 1% ΔΞ/ΔΑ.

Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά και το πόσο πιθανό θεωρούν οι ερωτηθέντες ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, το 23% απάντησε «αρκετά», το 32% «λίγο», το 21% «καθόλου», το 12% «πολύ» και το 11% ΔΞ/ΔΑ.

Ουσιαστικά η πλειοψηφία (53%) δεν δείχνει να θεωρεί ιδιαίτερα πιθανό ένα θερμό επεισόδιο σε αντίθεση με το 35% που το θεωρεί αρκετά και πολύ πιθανό.

Αυτό που είναι αξιοπρόσεκτο ως εύρημα είναι ότι οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έδειξαν να ανησυχούν λιγότερο από εκείνους της Αθήνας για τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ