Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023

Νέα κατάθεση Β. Στίγκα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Αδειλίνη για τις καταγγελίες περί “greek mafia” – ΒΙΝΤΕΟ

Η πρώτη κατάθεση είχε διαρκέσει 3 ώρες με τον πρόεδρο των Σπαρτιατών να αναφέρει πως “εγώ δεν είχα κάνει δήλωση ότι πηγαίνουν στο Δομοκό" για τους βουλευτές που είχε καταγγείλει ότι παίρνουν γραμμή από τον φυλακισμένο Ηλία Κασιδιάρη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα κατάθεση Β. Στίγκα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Αδειλίνη για τις καταγγελίες περί “greek mafia” – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Κατάθεση Στίγκα στον Άρειο Πάγο με τον πρόεδρο των Σπαρτιατών να βρίσκεται στο γραφείο της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεωργίας Αδειλίνη για δεύτερη φορά στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες που είχε κάνει περί “greek mafia” και Δον Κορλεόνε και προκάλεσαν την παρέμβαση της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού.

Ειδικότερα, αποφάσισε να προχωρήσει σε προκαταρκτική έρευνα που διενεργεί η ίδια λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στίγκας σε δηλώσεις του είχε επίσης υποστηρίξει πως βουλευτές του κόμματος επισκέπτονταν τον καταδικασμένο για συμμέτοχη σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη στις φυλακές Δομοκού και έπαιρναν γραμμή. Κάτι βέβαια που αναίρεσε μετά την πρώτη κατάθεσή του στις Σεπτεμβρίου 2023 στην κυρία Αδειλίνη, που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες,  λέγοντας χαρακτηριστικά πως “εγώ δεν είχα κάνει δήλωση ότι πηγαίνουν στο Δομοκό”.

Δεν αποκλείεται πάντως η κυρία Αδειλίνη, αν το κρίνει αναγκαίο, να καλέσει να καταθέσουν και άλλα πρόσωπα τα οποία έχουν αναφερθεί από τον κ. Στίγκα ή κρίνει ότι η κατάθεσή τους θα συμβάλει στην προκαταρκτική έρευνα που διεξάγει.

Κατάθεση Στίγκα στον Άρειο Πάγο

EUROKINISSI

Κατάθεση Στίγκα στον Άρειο Πάγο: «Αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις θα το κρίνει η κυρία εισαγγελέας»

Όπως έγραψε το dikastiko.gr μετά την πρώτη κατάθεσή του ο κ Στίγκας ανέφερε:

«Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς κατέθεσα, διότι η συζήτηση θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα. Εχθές κάναμε μια συγκέντρωση με την κοινοβουλευτική ομάδα, οι τρεις διαγραφέντες βουλευτές ζήτησαν συγνώμη για αυτή την απρέπεια και την εικόνα που παρουσίασαν στο Κοινοβούλιο αλλά και προς το πρόσωπο μου, άρα είναι στη κοινοβουλευτική ομάδα συνεχίζουν κανονικά και επίσης υπάρχει και μια δήλωση στήριξης από ολόκληρη τη κοινοβουλευτική ομάδα ότι με στηρίζουν ως πρόεδρο του κόμματος.

Αφήστε με να πω στην εισαγγελέα ότι ξέρω. Υπάρχουν μεθοδεύσεις  οι οποίες παραπέμπουν με πάρα πολλούς τρόπους σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε όπως το είπα από διάφορους από εξωκοινοβουλευτικούς. Αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις θα το κρίνει η κυρία εισαγγελέας.

Και για τον Κασιδιάρη μιλήσαμε. Εγώ δεν είχα κάνει δήλωση ότι πηγαίνουν στο Δομοκό. Να παίρνουν οδηγίες από κάποιους άλλους ενδεχομένως να ήταν. Θα δούμε αλλά δεν είπα ποτέ ότι ο κ. Κασιδιάρης έδινε οδηγίες από το Δομοκό και δεν αναιρώ τίποτα. Δεν είχαμε καμία σχέση με τον κ. Κασιδιάρης καμία τηλεφωνική επικοινωνία και τίποτα περισσότερο. Τον στηρίζω για το Δήμο της Αθήνας» είπε εξερχόμενος του Αρείου Πάγου».

Παράλληλα, ο κ. Στίγκας διένειμε στους δημοσιογράφους κοινή δήλωση βουλευτών του κόμματος του με την οποία επιβεβαιώνουν την ενότητα των «Σπαρτιατών» και τη στήριξη προς το πρόσωπό του.

Η δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Υπογράφοντας την παρούσα δήλωση, βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ”Σπαρτιάτες”, έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον ελληνικό λαό, ο όποιος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια), δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του κόμματος. Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπέρ του ελληνικού πατριωτισμού εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας. Ως βαθιά δημοκρατικοί και νομοταγείς πολίτες δεν θα επιθυμούσαμε να διαρρέουν και να πλανώνται στοιχεία αδιευκρίνιστα και αόριστα που εμπλέκουν τα ονόματα μας σε άνομές πράξεις και τακτικές. Προχωράμε ενωμένοι στην επόμενη μέρα για την επιταγή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός υπό την ηγεσία του προέδρου, Βασίλης Στίγκα και με τη βοήθεια του θεού ακάθεκτοι σε μία σκληρή και γόνιμη αντιπολίτευση. Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που τα δημιουργούν

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ,

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Α’ Αθηνών) ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών) ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών) ΖΕΡΒΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Β’ Πειραιώς) ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Α’ Ανατολικής Αττικής) ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (Αιτωλοακαρνανίας) ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Αχαΐας) ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (Ηρακλείου) ΚΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Α’ Θεσσαλονίκης) ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ (Β’ Θεσσαλονίκης) ΦΛΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Λάρισας)».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ