Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022

Νέα μαρτυρία για το ορφανοτροφείο της Καλλιθέας – Καταγγέλλουν κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών – ΒΙΝΤΕΟ

Το ορφανοτροφείο είχε καταγγείλει και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα μαρτυρία για το ορφανοτροφείο της Καλλιθέας – Καταγγέλλουν κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών – ΒΙΝΤΕΟ unsplash

Συγκλονίζει νέα καταγγελία για το ορφανοτροφείο στην Καλλιθέα, καθώς οι γονείς ενός κοριτσιού αποκαλύπτουν ότι έχουν να δουν το παιδί τους 4 χρόνια αφού το πήραν από την οικογένεια μετά τις κατηγορίες σε βάρος του πατέρα για κακοποίηση.

Είναι το ίδιο ορφανοτροφείο το οποίο μάλιστα είχε καταγγείλει και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς στα χέρια της είχαν φτάσει επώνυμες καταγγελίες για διεστραμμένες σεξουαλικές ενέργειες, ξυλοδαρμούς αλλά και παράνομες υιοθεσίες.

Ο πατέρας μιλώντας στο Mega υποστηρίζει ότι μετά από δύο ανώνυμες καταγγελίες εις βάρος του ίδιου και του γαμπρού του για σεξουαλική κακοποίηση, τους πήραν το παιδί και δεν το ξαναείδαν ποτέ ακόμη κι όταν απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες.

«Όταν ήταν 3,5 ετών έκαναν μια ανώνυμη καταγγελία ότι ο πατέρας βίαζε τη Μαρία… Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο και αθωώθηκα με βούλευμα. Εφόσον βγήκε το απαλλαχτικό βούλευμα για εμένα, έρχεται και δεύτερη καταγγελία του γαμπρού μου ότι βίαζε το παιδί», δήλωσε ο Διαμαντής Θεοδοσίου, πατέρας της 8χρονης.

«Από εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς για εμένα, το παιδί, για όλους», λέει ο ίδιος.

Και αυτό γιατί ενώ οι καταγγελίες τόσο για τον πατέρα όσο και για τον θείο της μικρής έχουν καταπέσει, το ζευγάρι δεν μπορεί ακόμα και σήμερα -τέσσερα χρόνια μετά- να δει το παιδί, που έχει περάσει σε ανάδοχη οικογένεια.

Οι γονείς έχουν να πάρουν στην αγκαλιά τους την 8,5 ετών κόρη τους εδώ και 4 χρόνια. Ψάχνουν απαντήσεις, ενώ ούτε η δικαιοσύνη, ούτε το ορφανοτροφείο στην Καλλιθέα τους έχουν πει μέχρι σήμερα πού είναι το παιδί τους.

 «Πεινούσε και τη χτυπούσαν»

Ο πατέρας διερωτάται γιατί η γονική μέριμνα του παιδιού του πέρασε στο νηπιοτροφείο Καλλιθέας το 2019 όσο δηλαδή η καταγγελία εις βάρος του γαμπρού του ήταν ακόμη σε στάδιο διερεύνησης. «Το λόγο που το πήραν δεν το γνωρίζω. Αφού αθωώθηκα και εγώ και ο γαμπρός μου δεν υπάρχει κανένας λόγος», ανέφερε.

Αρχικά η μικρούλα, είχε τακτική επικοινωνία με τους γονείς, που είχαν δικαίωμα να την παίρνουν μαζί τους στο σπίτι κάποιες μέρες της εβδομάδας.

Τα όσα περιέγραφε το παιδί στους γονείς για τις συνθήκες διαβίωσης στο εν λόγω ίδρυμα είναι σοκαριστικά. «Μας έλεγε ότι φοβόταν, ότι πεινάει ότι δεν είχε κρεβάτι γιατί τον σήκωναν τα μεγαλύτερα παιδιά και αναγκαζόταν κοιμόταν στο πάτωμα. Μας έλεγε ότι η μαγείρισσα τα χτυπούσε με κουτάλα, ότι την έβαζαν τιμωρία σ’ ένα υπόγειο».

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς της στο Mega, κόπηκε κάθε επικοινωνία με το παιδί τους όταν τόλμησαν να καταγγείλουν τα όσα η 8χρονη τους έλεγε για το ορφανοτροφείο.

Πήγα στην εισαγγελέα και της είπα τα πράγματα που γίνονταν στο ίδρυμα και αντί να διερευνήσει την καταγγελία, με σταμάτησαν και από το να βλέπω το παιδί.

Βίγκαν μητέρα

Unsplash

Καταγγέλλουν κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στο ορφανοτροφείο στην Καλλιθέα

Ο πατέρας καταγγέλλει πως ο λόγος που δεν παίρνει πίσω το παιδί του ενώ έχει αθωωθεί είναι γιατί έχει στηθεί ένα κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών με θύμα και την 8χρονη κόρη του.

«Πιστεύω ότι το ίδρυμα που είναι κολαστήριο ότι παίρνουν τα παιδιά από απομακρυσμένες περιοχές από φτωχές οικογένειες τα μεταπουλούσαν, τα έβγαζαν σε πλειστηριασμό. Το ίδιο πιστεύω και φοβάμαι ότι είναι και για την κόρη μου τη Μαρία και δεν ξέρω αν θα τη βρω πάλι».

Τι απαντά το ορφανοτροφείο στην Καλλιθέα

Η διευθύντρια του ιδρύματος διαβεβαίωσε πως το κορίτσι βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια όπως ορίζει ο νόμος.

«To ίδρυμα μας, το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο φιλοξενεί το ανήλικο τέκνο για το οποίο αναφερθήκατε και ήδη από το 2019 έχει την γονική μέριμνα του παιδιού. Στην συνέχεια οι γονείς έκαναν αίτηση ανάκλησης, την οποία έχασαν και προσφάτως κατέθεσαν και δικάζεται στις 6 Απριλίου του 2023 αίτηση στην οποία έχουν καταθέσει. 00.49 Το παιδί, όπως όλα τα παιδιά σε εφαρμογή του νόμου 48/37 συνδέονται μέσω του συστήματος και πηγαίνουν σε ανάδοχες οικογένειες. Το ίδιο ισχύει και για το παιδί αυτό», σχολίασε η Ηρώ Ζερβάκη, Πρόεδρος ΠΕΝ

Στο κρίσιμο ερώτημα των γονιών, πάντως, για ποιο λόγο τους έχει απαγορευθεί κάθε επικοινωνία εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια με το παιδί τους, η πρόεδρος του ΠΕΝ δεν μπήκε στην ουσία.

«Εφόσον έχουμε την γονική μέριμνα, είμαστε γονείς του παιδιού, κρίνουμε εμείς μετά από εισηγήσεις, αρμοδίων επιστημόνων, παιδοψυχίατρων, ψυχολόγων και λοιπά το αν πρέπει ή όχι να συνεχιστούν οι συναντήσεις».

«Αφού βγήκε η αθώωση του θείου έκανα αίτηση να δω το παιδί και μου είπαν προφορικά ότι δεν δέχεται το ίδρυμα. Δεν ξέρω τίποτα. Αν ζει, αν είναι καλά, πού βρίσκεται, δεν γνωρίζω. Αυτό προσπαθώ να μάθω αλλά μάταια», είπε ο πατέρας.

Η υπόθεση δικάζεται τον Απρίλιο με τους γονείς να ζητούν να ξαναδούν το παιδί τους μετά από 4 ολόκληρα χρόνια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ