Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού – Προειδοποιητικές βολές από το ελληνικό σκάφος

Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής αποχώρησε από το σημείο του επεισοδίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα πρόκληση από την Άγκυρα: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού – Προειδοποιητικές βολές από το ελληνικό σκάφος Eurokinissi

Παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό δέχτηκε στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης σκάφος του Λιμενικού, το οποίο περιπολούσε νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, όπως σημειώνει το ελληνικό Λιμενικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους ενώ οι Έλληνες λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικές βολές.

Στη συνέχεια, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής αποχώρησε από το σημείο του επεισοδίου, κατευθυνόμενο ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη κοντά στην Κω, τουρκικά δουλεμπορικά επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού που «απάντησαν» με προειδοποιητικές βολές.

Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος

eurokinissi

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Πρωινές ώρες της Πέμπτης, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρόςαποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ