Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Νέα προθεσμία για τις 28 Απριλίου πήρε ο Δ. Παπαγγελόπουλος για τη “σκευωρία” Novartis

Είχε κληθεί για απολογία από την ειδική ανακρίτρια του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ έχει μιλήσει για προσπάθεια συγκάλυψης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα προθεσμία για τις 28 Απριλίου πήρε ο Δ. Παπαγγελόπουλος για τη “σκευωρία” Novartis (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση για τη “σκευωρία” Novartis, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η ειδική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Ζήτησε και αυτή τη φορά να λάβει προθεσμία να απολογηθεί και ορίστηκε πως θα γίνει στις 28 Απριλίου. Όπως έγραψε και το dikastiko.gr ο Δ. Παπαγγελόπουλος έχει κληθεί για να απολογηθεί στο πλαίσιο της υπόθεσης για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του στη δικαστική διερεύνηση της Novartis και άλλων υποθέσεων. Δεν αποκλείεται, όμως, και κατά τη σημερινή παρουσία του στην ανακρίτρια να ζητήσει να λάβει νέα προθεσμία για την απολογία του.

Πρόκειται για μία υπόθεση, στην οποία έχουν προκύψει ενδείξεις πως ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής, όπως προέκυψε και από το πόρισμα της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, προκειμένου να στηθεί η αποκαλούμενη “σκευωρία”. Πρόκειται για την υπόθεση σε βάρος 10 πολιτικών προσώπων, όπου – σύμφωνα με τις κατηγορίες – επιχειρήθηκε να στραφεί σε αυτούς η έρευνα και όχι στην ιατρική διάσταση του σκανδάλου και στην εμπλοκή γιατρών πoυ πριμοδοτούνταν από την Νovartis.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Τι δηλώνει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

«Έκανα ένα μεγάλο λάθος όταν είπα ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Είναι το δεύτερο. Το πρώτο είναι η προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου αυτού σκανδάλου και η προσπάθεια ξεπλύματός του με τη θεωρία της δήθεν σκευωρίας. Σήψη, παρακμή μπόχα και δυσωδία» είχε αναφέρει εξερχόμενος την προηγούμενη φορά του Αρείου Πάγου.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός έχει καταγγελθεί για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης την περίοδο δικαστικής διερεύνησης του σκανδάλου της φαρμακοβιομηχανίας Novartis από τους εισαγγελείς διαφθοράς αλλά και για παρεμβάσεις σε σειρά άλλων υποθέσεων μεταξύ των οποίων και του επιχειρηματία Σαμπυ Μιωνή.

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου η Ολομέλεια της Βουλής άσκησε δίωξη για τα εξής 8 αδικήματα:

* Ηθική Αυτουργία σε Κακουργηματική Κατάχρηση Εξουσίας

* Ηθική Αυτουργία σε Πλημμεληματική Κατάχρηση εξουσίας

* Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος

* Παράβαση Καθήκοντος κατά εξακολούθηση

* Απόπειρα Εκβίασης

* Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου

* Δωροληψία Υπαλλήλου

*Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία)

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ