Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Νέα “προφητεία” του Bill Gates : Ποιες είναι οι δύο καταστροφές που απειλούν άμεσα την ανθρωπότητα

Για δύο ακόμη μεγάλες καταστροφές που θα μπορούσαν να πλήξουν ολόκληρο τον κόσμο προειδοποίησε ο Αμερικανός επιχειρηματίας και συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα “προφητεία” του Bill Gates : Ποιες είναι οι δύο καταστροφές που απειλούν άμεσα την ανθρωπότητα

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή με τον Derek Muller, στο κανάλι του YouTube «Veritasium», και αφού δήλωσε ότι δεν νιώθει καθόλου καλά για την «προφητεία» του το 2015, η οποία έμελλε να βγει αληθινή, τόνισε ότι δύο είναι οι μεγαλύτερες απειλές σε εύθετο χρονικό διάστημα.

Η πρώτη είναι η κλιματική αλλαγή, ενώ η δεύτερη -όπως είπε- είναι μια απειλή για την οποία οι άνθρωποι δεν συνηθίζουν ή φοβούνται να μιλούν. Πρόκειται για την βιο-τρομοκρατία.

Μιλώντας γι’ αυτή, ο Gates είπε ότι ένα άτομο μπορεί πλέον εύκολα να δημιουργήσει έναν θανατηφόρο ιό και οι πιθανότητες να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους ιούς είναι περισσότερες, από εκείνες να αντιμετωπίσουμε επιδημίες που προκαλούνται φυσικά όπως ο COVID-19.

Προσέθεσε, επίσης, ότι αν προκύψει μια καταστροφή όπως αυτή, το ανθρώπινο είδος πιθανότατα θα μετρήσει έναν αριθμό θανάτων μεγαλύτερο από της τρέχουσας πανδημίας. Και δεδομένου ότι είναι ανθρωπογενές, θα έχει την πιθανότητα να συμβαίνει κάθε χρόνο.

Η Covid-19

Σχετικά με την κρίση της Covid-19, είπε ότι «δεν υπάρχει καλή αίσθηση» με κάτι τέτοιο.

«Οι αναπνευστικές ασθένειες είναι πολύ πιο τρομακτικές, επειδή εξακολουθείτε να περπατάτε, να μπαίνετε σε αεροπλάνο, λεωφορείο, όταν είστε μολυσματικοί.

Σε αντίθεση με κάποιες άλλες ασθένειες, όπως ο Έμπολα, που βρίσκεστε ως επί το πλείστον σε νοσοκομειακό κρεβάτι τη στιγμή που το ιικό φορτίο μολύνει άλλους ανθρώπους», είπε ο Γκέιτς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ