Κυριακή 03 Ιουλίου 2022

Νέα στοιχεία για την αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: DNA στο φορτηγό αναζητούν οι αρχές – Θύμα ενδοοικογενειακής διαμάχης ο μικρός Ράινερ

Ο μικρός Ράινερ φαίνεται ότι βρέθηκε μπροστά και σε σκηνές βίας μεταξύ των γονιών του. Τι αναζητούν οι αρχές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα στοιχεία για την αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: DNA στο φορτηγό αναζητούν οι αρχές – Θύμα ενδοοικογενειακής διαμάχης ο μικρός Ράινερ MEGA

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την αρπαγή του 6χρονου στην Κηφισιά. Στην απαγωγή δεν αποκλείεται να συμμετείχε και τρίτο άτομο, ενώ οι αρχές έχουν κάνει φύλλο και φτερό το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε αναζητώντας DNA.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας αντιμετωπίζει κινητικό πρόβλημα και έτσι οι πιθανότητες να έκανε ο ίδιος την απαγωγή είναι μηδενικές. Η γιαγιά που ήταν η μόνη αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε πως το άτομο που άρπαξε το παιδί δεν της φάνηκε να είναι ούτε ο πατέρας, ούτε ο θείος , ή κάποιος από τον περίγυρό του άλλος ή κάποιος πληρωμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, δεν αποκλείεται η απαγωγή να έγινε από τρίτο άτομο, το οποίο μάλιστα ήταν εκείνο που εγκατέλειψε το λευκό βαν στις 9.26 το βράδυ, στην συμβολή των οδών Λεμπέση και Συγγρού.

«Είναι αυξημένες οι πιθανότητες να εμπλέκονται και ειδικά εκπαιδευμένα άτομα σε μεθόδους καταδρομικής απαγωγής ανθρώπων, κάλυψής τους, έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων, εκπόνησης και εκτέλεσης σχεδίου διαφυγής (με περισσότερων του ενός πλάνου)» ήταν η εκτίμηση της μητέρας σε επιστολή που εστάλη μέσω του δικηγόρου της.

Αρπαγή 6χρονου-μητέρα

Αρπαγή στην Κηφισιά: Θύμα ενδοοικογενειακής διαμάχης ο μικρός Ράινερ

Ο μικρός Ράινερ φαίνεται ότι βρέθηκε μπροστά και σε σκηνές βίας μεταξύ των γονιών του, αφού όπως καταγγέλλει η μητέρα του, ο σύζυγος της την απείλησε στο παρελθόν με μαχαίρι.

«Βεβαίως και με είχε απειλήσει και μπροστά στο παιδί κι αυτός ήταν και ο λόγος που χωρίσαμε» σημείωσε η μητέρα του 6χρονου.

«Όλα είναι ψέματα και αν αυτά ήταν έστω σ’ ένα βαθμό αληθινά τότε θα είχε την απόλυτη ευκαιρία να καταθέσει αυτές τις κατηγορίες στην εκδίκαση της επιμέλειας του τέκνου» υποστήριξε ο δικηγόρος του πατέρα, Σχαρ Χαχάιμ.

Με τρόπαιο την επιμέλεια του παιδιού, οι δύο γονείς βρίσκονται σε μια πολύχρονη δικαστική διαμάχη. Για τα Νορβηγικά δικαστήρια, το παιδί έπρεπε να βρίσκεται με τον πατέρα του, ενώ για την ελληνική δικαιοσύνη έπρεπε να βρίσκεται με την μητέρα του.

«Αυτό που έκανε στην πραγματικότητα είναι να πάρει πίσω το παιδί που έχει όλα τα νόμιμα δικαιώματα» πρόσθεσε ο δικηγόρος του πατέρα.

Η μητέρα δεν μπορεί να πάει να δει το παιδί. Όπως μετέδωσε το Mega, μετά την αποχώρηση της μητέρας και του παιδιού από την Νορβηγία, της είπαν ότι αν πάει ξανά στην Νορβηγία, θα συλληφθεί.

«Αυτό που συνέβη είναι ότι ένας φίλος του πατέρα πλησίασε το παιδί και τον ρώτησε “ο πατέρας σου είναι εδώ κοντά, θες να πας σπίτι μαζί του;» και το παιδί απάντησε: «Ναι! Θέλω να πάω σπίτι!”. Αν το παιδί έλεγε “όχι, θέλω να μείνω με την μαμά» όλη η επιχείρηση θα είχε εγκαταλειφθεί”» συμπλήρωσε ο κ. Χαχάιμ.

«Ήταν εγκληματικό αυτό που κάνανε, οργανωμένα εγκληματικό. Με απειλούσε ότι αν δεν κερδίσει τα δικαστήρια θα έρθει και θα πάρει το παιδί» υπογράμμισε η μητέρα του μικρού αγοριού.

Σήμερα πάντως ο μικρός Ράινερ επρόκειτο να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στη Νορβηγία αφού ο πατέρας του υποστηρίζει ότι δεν είχε την απαραίτητη φροντίδα στα χέρια της μητέρας του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ