Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021

Νέα υπόθεση σκληρής πορνογραφίας ανηλίκων: Συνελήφθη και οδηγείται στον ανακριτή ένας από το κύκλωμα

Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος άλλων δύο ατόμων και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα υπόθεση σκληρής πορνογραφίας ανηλίκων: Συνελήφθη και οδηγείται στον ανακριτή ένας από το κύκλωμα

Στη σύλληψη ενός ατόμου προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο εμπλέκεται στη διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας -κακουργηματικού χαρακτήρα- σε βάρος ατόμου, καθώς και τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ατόμων, για πορνογραφία ανηλίκων.

Νέα υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων: Σε ανακριτή ένας από το κύκλωμα

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοινώθηκε πως συνελήφθη άτομο για πορνογραφία ανηλίκων και επιπλέον σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο ακόμα ατόμων. «Στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και μετά από  αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα, εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων». Νέα υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων: Σε ανακριτή ένας από το κύκλωμα

 

Όπως σημειώνουν οι αστυνομικές αρχές τα στοιχεία αυτά «τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψε ο τόπος κατοικίας τους».

Από τις έρευνες κλιμακίων αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις οικίες των εμπλεκομένων, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

  • 7 σκληροί δίσκοι,
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • 2 κινητά τηλέφωνα,
  • τάμπλετ και
  • κάρτα αποθήκευσης (microSD).

 

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους, ενώ εντοπίσθηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ