Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Νέες απειλές Ερντογάν με tweet στα ελληνικά: “Η Ελλάδα θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν”

Ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο πρόεδρο. Με μία σειρά από αναρτήσεις στο Twitter στα ελληνικά προκαλεί για ακόμα μία φορά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέες απειλές Ερντογάν με tweet στα ελληνικά: “Η Ελλάδα θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν” (eurokinissi/Twitter)

Επιμένει στην προκλητική ρητορική ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς με αναρτήσεις του στο Twitter που είναι γραμμένες στα ελληνικά εκτοξεύει ευθείες απειλές προς την Ελλάδα, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο.

Στη σειρά από αναρτήσεις του στο Twitter και μάλιστα στα ελληνικά ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρει ότι «η Τουρκία δεν παραβιάζει  τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός, δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν».

«Τη σημασία της διεκδίκησης θαλάσσιας δικαιοδοσίας των 40.000χλμ2 για τη Μεγίστη, που βρίσκεται στη Αν. Μεσόγειο κι απέχει από τα ηπειρώτικα της χώρας μας λιγότερο από 2χλμ ενώ από την ηπειρωτική Ελλάδα πάνω από 600χλμ, εναποθέτουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας», προσθέτει ο Ερντογάν.

«Η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ΝΑΤΟ και τρίτων χώρων, εμπλέκοντας τους στην παρανόμια των διαφόρων στρατιωτικών ασκήσεων σε νησιά με μη στρατικοποιημένο καθεστώς, δεν είναι πάρα μια προσπάθεια που θα έχει καταστροφικό τέλος», σημειώνει σε άλλο σημείο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν γράφει επίσης ότι «Ταυτόχρονα, η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει να καταπιέζει την Τουρκική μειονότητα που ζει στη Δυτική Θράκη, τη Ρόδο και την Κω, αγνοώντας τις αξίες της Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως και τις διεθνείς συμφωνίες».

«Ως σύμμαχος που εντός του ΝΑΤΟ πληρώνει από κάθε άποψη το υψηλότερο τίμημα, αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών», τονίζει.

Στο νήμα με τα tweet αναφέρει επίσης: «Βλέπουμε όμως ότι η υπομονή μας και η ψυχραιμία που επιδεικνύουμε εκλαμβάνεται λανθασμένα από τον ομόλογο μας. Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν».

«Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων  που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών», αναφέρει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ