Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Νεκρός 17χρονος στη Μάνδρα: Καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού για κακοποίηση από τον πατέρα – Κοντά στην εξιχνίαση η ΕΛΑΣ – ΒΙΝΤΕΟ

H οργάνωση είχε δεχτεί δύο ανώνυμες καταγγελίες βάσει των οποίων τα παιδιά της οικογένειας δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και σοβαρή παραμέληση και από τους δύο γονείς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νεκρός 17χρονος στη Μάνδρα: Καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού για κακοποίηση από τον πατέρα – Κοντά στην εξιχνίαση η ΕΛΑΣ – ΒΙΝΤΕΟ xamogelopaidiou

Κοντά στο να συνθέσουν όλο το παζλ και να εξιχνιάσουν την υπόθεση με τον νεκρό 17χρονο στη Μάνδρα βρίσκονται οι αρχές.

Ο 17χρονος εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα της Πέμπτης και έφερε τραύμα από καραμπίνα ψηλά στην πλάτη, κοντά στον αυχένα όπως έγραψε το dikastiko.gr

Ο έφηβος εντοπίστηκε νεκρός σε δρόμο της περιοχής από έναν περαστικό, ενώ δίπλα του βρέθηκαν κάλυκες.

Νεκρός 17χρονος στη Μάνδρα: Καταγγελίες για κακοποίηση από τον πατέρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού», η οργάνωση είχε δεχτεί δύο ανώνυμες καταγγελίες βάσει των οποίων τα παιδιά της οικογένειας δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και σοβαρή παραμέληση και από τους δύο γονείς.

Συγκεκριμένα τέλη Ιουνίου του 2021 το Χαμόγελο έλαβε μια ανώνυμη αναφορά, βάσει της οποίας τα παιδιά μιας οικογένειας, στην περιοχή της Μαγούλας, δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και σοβαρή παραμέληση και από τους δύο γονείς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανών να είχε σωθεί η ζωή του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 στις 28 Ιουνίου 2021 έλαβε ανώνυμη αναφορά βάσει των πληροφοριών που μας δόθηκαν 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους.

Η αναφορά αυτή εστάλη αυθημερόν, 28 Ιουνίου 2021, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αρμόδια Εισαγγελία προς διερεύνηση.

19 Απριλίου 2022 στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 λάβαμε και πάλι ανώνυμη αναφορά για την ίδια οικογένεια, βάσει της οποίας μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

20 Απριλίου 2022 εστάλη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πάλι αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος.

Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:

● Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη

● Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

● Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.

● Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.

● Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.

● Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.

Νεκρός 17χρονος στη Μάνδρα

EUROKINISSI

Νεκρός 17χρονος στη Μάνδρα: Πατέρας και αδελφός κατέθεταν για 9 ώρες

Επί εννέα ώρες εξετάζονταν από τους αστυνομικούς ο πατέρας και ο 14χρονος αδερφός του 17χρονου που εντοπίστηκε χθες Πέμπτη (3/11) νεκρός στη Μάνδρα Αττικής με τραύμα ψηλά στην πλάτη, κοντά στον αυχένα.

Ο πατέρας του θύματος υποστήριξε πως είχε στείλει τον 17χρονο και τον 14χρονο στην περιοχή προκειμένου να μαζέψουν τα πρόβατα.

Από τη μεριά του, ο 14χρονος ανέφερε πως ενώ βρισκόταν μαζί με τον αδερφό του στα πρόβατα, κάποια στιγμή χωρίστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον βρει. «Δεν μπορούσα να τον βρω και έτσι αποφάσισα να γυρίσω σπίτι», ισχυρίστηκε.

Ο 17χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε δρόμο ερημικής περιοχής στη θέση «Λούτσα» από διερχόμενο πολίτη, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές. Δίπλα στη σορό του 17χρονου βρέθηκαν δύο κάλυκες από από κυνηγητικό όπλο. Πάντως ο πατέρας φέρεται να υποστήριξε πως ο ίδιος δεν κατέχει καραμπίνα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου. κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας MEGA  δήλωσε πως τόσο ο πατέρας του θύματος, όσο και ο αδερφός του, βρίσκονταν επί εννέα ώρες στη ΓΑΔΑ και εξετάζονταν από τους αστυνομικούς.

«Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών κάλεσε τον πατέρα και τον 14χρονο αδερφό του θύματος και οι αστυνομικοί τους εξέταζαν επί εννέα ώρες χωρίς να έχουν την ιδιότητα του υπόπτου ή του κατηγορουμένου. Εγώ αντέδρασα καθώς, από νομικής άποψης υπήρξε καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του 14χρονου και του πατέρα που ήταν μάρτυρας και κρατούνταν επί τόσες ώρες για εξέταση χωρίς να είναι ύποπτος ή κατηγορούμενος. Μετά από εννέα ώρες ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους και πλέον αναμένουμε τα στοιχεία από τη δικογραφία», είπε.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, πρόκειται εντός της ημέρας να πραγματοποιηθεί νέα αυτοψία στον χώρο όπου βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος.

ΒΙΝΤΕΟ: OPEN/MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ