Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Νεκρός 66χρονος σε τροχαίο στην επαρχιακή οδό Σιθωνίας-Μουδανιών

Ο οδηγός εγκλωβίστηκε στο όχημα, ενώ επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νεκρός 66χρονος σε τροχαίο στην επαρχιακή οδό Σιθωνίας-Μουδανιών eurokinissi

Σοβαρό τροχαίο με θύμα έναν 66χρονο σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Χαλκιδική, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του οχήματος και βγήκε από το δρόμο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το rthess.gr, το τροχαίο στη Χαλκιδική, σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, στο 20ο χλμ της επαρχιακής οδού Σιθωνίας-Ν.Μουδανιών, στο ύψος του οικισμού Βατοπέδι Πολυγύρου.

Από τη σύγκρουση ο οδηγός εγκλωβίστηκε στο όχημα, ενώ επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αποτελούμενο από έξι πυροσβέστες και δύο οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του τον άνδρα.

Ακολούθως ο άνδρας παραδόθηκε από τους άνδρες της πυροσβεστικής στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ που βρέθηκε στο σημείο.

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Τι κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα

Τι ορίζει ο Κ.Ο.Κ.

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει:

α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία. β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να  ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή γ) Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.

Βοηθήστε τους συνανθρώπους και την Τροχαία στο έργο της. Κρατήστε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, η οποιαδήποτε στοιχεία μπορείτε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α,), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ