Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Νέο αθλητικό #metoo: Για κακούργημα και πλημμέλημα διώκεται κορυφαίος παράγοντας του μπάσκετ

Αναμένεται ο ανακριτής να καλέσει τον παράγοντα σε απολογία και αφού αυτή ολοκληρωθεί, ανακριτής και εισαγελέας θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί ή αν θα του επιβληθούν όροι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέο αθλητικό #metoo: Για κακούργημα και πλημμέλημα διώκεται κορυφαίος παράγοντας του μπάσκετ

Νέα “βόμβα” στο αθλητικό #metoo καθώς συνεχίζονται οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο του αθλητισμού, με πλέον πρόσφατες αυτές για αθλητικό παράγοντα της Αχαΐας που κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία πράξης βιασμού και σεξουαλικών παρενοχλήσεων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αθλητικό παράγοντα της Αχαϊας, στέλεχος της ΕΟΚ. Η υπόθεση, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, εξετάζεται εδώ και καιρό με κάθε λεπτομέρεια. Για κακούργημα κ πλημμέλημα διώκεται κορυφαίος παράγοντας μπάσκετ

Όλα δείχνουν ότι αφορά σε απόπειρα βιασμού και σεξουαλική παρενόχληση το 2014 αλλά και το 2018, μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Ομοσπονδίας. Ο φάκελος έφτασε στον Εισαγγελέα μόλις ολοκληρώθηκε η προανακριτική διαδικασία και αφού δόθηκαν καταθέσεις από πρόσωπα που φέρονται να γνώριζαν ή να αντιλήφθηκαν κάτι, αναφορικά με την καταγγελία της φερόμενης ως παθούσας.

Πλέον αναμένεται ο ανακριτής να καλέσει τον παράγοντα σε απολογία και αφού αυτή ολοκληρωθεί, ανακριτής και εισαγελέας θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί ή αν θα του επιβληθούν όροι. Και στη συνέχεια, η υπόθεση θα παραπεμφθεί, κατά πάσα πιθανότητα, σε δίκη.

Η καταγγελία της «παθούσης» αποκαλύφθηκε προ 4μήνου περίπου, ενώ την είχε αποστείλει, μάλιστα, και στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη ο οποίος τη διαβίβασε στον εισαγγελέα.

Πηγή: tempo24.news

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ