Κυριακή 03 Ιουλίου 2022

Νέο ατύχημα σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη – Κατέθεσε μήνυση η οικογένεια

Προσωρινό «λουκέτο» στις παιδικές χαρές του δήμου Χαλκηδόνος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέο ατύχημα σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη – Κατέθεσε μήνυση η οικογένεια grtimes

Νέο ατύχημα σημειώθηκε σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα ένας 10χρονος να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ η μητέρα του αγοριού κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Μιλώντας στο GRTimes η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου, κάτοικος της περιοχής αλλά και γονέας, Στέλλα Βαλσαμάκη, περιγράφει ότι «σημειώθηκε και άλλο ατύχημα εκτός από αυτό για το οποίο υποβλήθηκε μήνυση, πλην όμως ευτυχώς, το παιδάκι δε χτύπησε σοβαρά.

Στη δεύτερη, ωστόσο, ένα αγοράκι έπεσε πάνω σε δέντρο λόγω μη επαρκούς φωτισμού, καθώς η παιδική χαρά είναι ιδιαίτερα σκοτεινή. Από το συγκεκριμένο ατύχημα, ο ανήλικος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και του έγιναν ράμματα σε μύτη και στόμα. Πλέον πηγαίνει στο σχολείο, αλλά οι καθηγητές καλούν τη μητέρα του για να τον παραλάβει κατά τη διάρκεια του μαθήματος». Για το περιστατικό αυτό μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, η μητέρα του 10χρονου υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

grtimes

Όπως λέει επιπλέον η κ. Βαλσαμάκη, «η παιδική χαρά έκλεισε την επόμενη ημέρα και αφότου συνέβη το δεύτερο ατύχημα, έπειτα από κινητοποίηση αρκετών γονέων». Η ίδια ακόμη χαρακτηρίζει το γεγονός του… σφραγίσματος των παιδικών χαρών «παράξενο», αφήνοντας επιπλέον αιχμές για την κινητοποίηση του δήμου η οποία, όπως λέει, «έγινε τελικά αφότου συνέβησαν τα ατυχήματα».

Επιπροσθέτως, τονίζει κατηγορηματικά ότι «ως Σύλλογος Γονέων, καταγγέλλουμε την αδιαφορία των αρμοδίων. Φαίνεται ότι τόσο καιρό, τα παιδιά μας διέτρεχαν κίνδυνο. Διεκδικούμε λοιπόν τα αυτονόητα: Να μην κινδυνεύουν τα παιδιά μας όταν παίζουν στις παιδικές χαρές. Δεν είναι φυσιολογική αυτή η κατάσταση».

Στις φωτογραφίες του GRTimes, φαίνονται τα λουκέτα στις παιδικές χαρές της περιοχής, με τον δήμο Χαλκηδόνος να έχει αναρτήσει σε όλες τους το μήνυμα «Η χρήση της παιδικής χαράς απαγορεύεται μέχρι την έκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ