Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Νέο Ηράκλειο: Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κακοκαιρία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέο Ηράκλειο: Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κακοκαιρία

Να κηρυχθεί ο Δήμος Ηρακλείου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αιτήθηκε με δηλώσεις του ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος μετά την κακοκαιρία. «Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετέχουν στην προσπάθεια και ενημερώνω τους συμπολίτες μας ότι έχω ζητήσει με επιστολή μου από την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος είναι μαζί μας από την πρώτη στιγμή, να κηρυχθεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η περιοχή του Νέου Ηρακλείου δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την κακοκαιρία την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, κυρίως από τον δυνατό αέρα, που προξένησε τραυματισμούς πολιτών, και ζημιές σε περιουσίες. «Η αποδοχή του αιτήματος από την Περιφέρεια θα επιταχύνει τη διαδικασία αποζημίωσης των συμπολιτών μας για τις ζημιές που υπέστησαν μέσα σε λίγη ώρα από τη σημερινή κακοκαιρία», σημείωσε ο Νίκος Μπάμπαλος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργικότητα της πόλης στον Δήμο Ηρακλείου ύστερα από πολύωρες προσπάθειες των συνεργείων του Δήμου, με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Αττικής και της Πυροσβεστικής. Μετά την απομάκρυνση των δέντρων και την αποκατάσταση των οδικών δικτύων, προτεραιότητα δίνεται στην καταγραφή των ζημιών στις περιουσίες των πολιτών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από μεικτά κλιμάκια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής. Τα πρώτα κλιμάκια έχουν ήδη βρεθεί στο Νέο Ηράκλειο και καταγράφουν τις καταστροφές.

Στην πληγείσα περιοχή έσπευσαν 11 οχήματα της περιφέρειας  (φορτωτές, γερανοφόρα και φορτηγά), για την διάνοιξη των δρόμων και την απομάκρυνση των φερτών υλικών- κορμών και δέντρων που είχαν κλείσει την κυκλοφορία. Επίσης, συνεργεία με πάνω από 40 εργαζόμενους, με αλυσοπρίονα και άλλα ειδικά μηχανήματα κόβουν και αποσύρουν κορμούς δέντρων, που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της πόλης, ενώ μετέβησαν και κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας προκειμένου να συνδράμουν επικουρικά το Δήμο, στη διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε οικίες και επιχειρήσεις.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Ν. Μπάμπαλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα «θετικό» το γεγονός που δεν υπήρξαν θύματα, «παρά μόνο τραυματισμοί και πολλές υλικές ζημιές σε πολυκατοικίες και σε μονοκατοικίες γιατί πέσανε πάνω από 200 δέντρα» Ανέφερε ότι στις 6 και 7 το πρωί το Ηράκλειο ήταν μία αποκλεισμένη πόλη και ότι με τη συνδρομή των συνεργείων του Δήμου και της Περιφέρειας σε μια ώρα είχε απελευθερωθεί το 80% του οδικού δικτύου. Προσέθεσε ότι οι ζημιές ήταν πολύ εκτεταμένες, «μέχρι και κολώνες της ΔΕΗ είχαν σπάσει», σημείωσε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «τα πράγματα θα είναι καλύτερα από αύριο». «Ξεκινάμε για να επαναφέρουμε την πόλη σε κανονικούς ρυθμούς» ανέφερε.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ