Σάββατο 01 Απριλίου 2023

Νέο “μπλόκο” στους Δικαστές από το ΣτΕ για να οικοδομήσουν στις Ροβιές Ευβοίας

Από το 2012 η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) επιχειρεί την έγκριση του πολεοδομικού σχεδίου του οικισμού της, έκτασης 106.802 τ.μ., στη θέση Κονταρράδες των Ροβιών Ευβοίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέο “μπλόκο” στους Δικαστές από το ΣτΕ για να οικοδομήσουν στις Ροβιές Ευβοίας eurokinissi
«Φρένο» έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην προσπάθεια οικοδόμησης οικισμού για τους δικαστές στην Εύβοια. Από το 2012 η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) επιχειρεί την έγκριση του πολεοδομικού σχεδίου του οικισμού της, έκτασης 106.802 τ.μ., στη θέση Κονταρράδες των Ροβιών  Ευβοίας.
Το 2012 οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν ενέκριναν το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον πολεοδομικό σχέδιο του οικισμού, καθώς δεν είχε καταβληθεί, τότε, στο «Πράσινο Ταμείο» η προβλεπόμενη ειδική χρηματική εισφορά. Η επίμαχη εισφορά υπολογιζόταν με βάση την αγοραία αξία της γης και μάλιστα δεν μπορούσε να είναι μικρότερη των 58.694 ευρώ.
ΣτΕ: Νέο "όχι" στους Δικαστές για να οικοδομήσουν στις Ροβιές Ευβοίας
Η δεύτερη προσπάθεια έγινε πριν από ένα χρόνο, όταν επανακατατέθηκε στο ΣτΕ νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης β΄κατοικίας των δικαστών και εισαγγελέων στην εν λόγω περιοχή. Οι σύμβουλοι Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 89/2020 γνωμοδότησή τους απείχαν από την νομοπαρασκευαστική επεξεργασία του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος «έως ότου υποβληθούν από την διοίκηση συγκεκριμένα στοιχεία για την εν λόγω περιοχή».
Η τελευταία φορά που έγινε επανακατάθεση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος ήταν τον περασμένο Ιούνιο. Ωστόσο, και πάλι το Ε΄Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με γνωμοδότησή του το έκρινε παράνομο, καθώς στηρίχθηκε στην  υπ΄ αριθμ. 6643/4170/2001 απόφαση γενικών κατευθύνσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία «κατά νόμο έχει παύσει να  ισχύει λόγω της έγκρισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) για  την περιοχή».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ