Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Νέος εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Κωνσταντίνος Τζαβέλλας

Αναλαμβάνει καθήκοντα για την επόμενη τριετία σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεωργίας Αδειλίνη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέος εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Κωνσταντίνος Τζαβέλλας EYROKINISSI

Τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου καταλαμβάνει ο αντεισαγγελέας Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, μετά από απόφαση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, η θητεία του κ. Τζαβέλλα θα είναι τριετής και μεταξύ των καθηκόντων του θα είναι να ενημερώνει το κοινό για τις δράσεις της Εισαγγελίας καθώς και για θέματα ιδιαίτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος που αφορούν στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Με την υπ’ αριθ. 7/2023 Απόφαση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ορίστηκε ως Εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας για την επόμενη τριετία, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.5 α Ν.4938/2022, ως ισχύει, ο Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Νέος εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

Eurokinissi

Με την ως άνω απόφαση ορίσθηκε και το πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του ως ακολούθως:

«Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας ενημερώνει το κοινό για τις δράσεις της Εισαγγελίας καθώς και για θέματα ιδιαίτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος που αφορούν στη Δικαιοσύνη, ιδίως με την έκδοση δελτίων τύπου-ανακοινώσεων ή τη διά ζώσης ενημέρωση των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.).

Η πληροφόρηση πρέπει να είναι έγκυρη και ακριβής και γίνεται με την τήρηση των αρχών του δημοσίου συμφέροντος, του τεκμηρίου αθωότητας, της προστασίας της ανηλικότητας και του δικαιώματος προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Γεωργία Ευθ. Αδείλινη

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ