Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Νέος «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ»: Και σε εφαρμογή στα κινητά των δικηγόρων η Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών του ΔΣΑ

Εκσυγχρονίζεται και οι υπηρεσίες του θα είναι πλέον διαθέσιμες σε πλήρη ηλεκτρονική μορφή. Θα αξιοποιεί όλες τις σύγχρονες υποδομές του Gcloud, μετά την υπογραφή σύμβασης για την ψηφιακή αναβάθμισή του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέος «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ»: Και σε εφαρμογή στα κινητά των δικηγόρων η Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών του ΔΣΑ

Στην ψηφιακή εποχή εισέρχεται ο «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ», η Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και πλέον οι δικηγόροι αλλά και όσοι σχετίζονται με το χώρο της Δικαιοσύνης και της νομικής επιστήμης, θα μπορούν να αντλούν με σύγχρονα μέσα τις πληροφορίες, που επιθυμούν.

«Μετά από 20 χρόνια ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της Τράπεζας Νομικών Πληροφοριών «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ» με σκοπό να συνεχίσει την απρόσκοπτη, ισότιμη πρόσβαση στην γνώση όλων των Δικηγόρων της Αθήνας αλλά και όλης της χώρας. Ο «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ», αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για όλους τους δικηγόρους αλλά και άλλους από το χώρο της δικαιοσύνης και της νομικής επιστήμης» αναφέρει ανακοίνωση του ΔΣΑ.

«Η απόφαση αυτή εξασφαλίζει για το ΔΣΑ μεγάλη οικονομία διότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ» θα αξιοποιεί τις σύγχρονες υποδομές του Gcloud και ταυτόχρονα απαλλασσόμαστε από το υψηλό κόστος συντήρησης του παλαιού εξοπλισμού (hardware) που σήμερα διαθέτει ο «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ» υπογραμμίζεται.

Η σχετική σύμβαση για το έργο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΝΠ – ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ», υπεγράφη την 1η Ιουλίου στα γραφεία του ΔΣΑ, μεταξύ του ΔΣΑ από τον Πρόεδρό του Δημήτρη Βερβεσό και τον Πρόεδρο της Εταιρείας SINGULARLOGIC ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σπυρίδωνα Μανωλόπουλο.

«Καύσωνας» χωρίς κλιματιστικά στη Δικαιοσύνη: "Λουκέτο" στα διοικητικά

Οι 13 αλλαγές στον «Ισοκράτη»

Το ακριβές έργο που θα πραγματοποιηθεί και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες στους συνδρομητές υπηρεσίες του, θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο του 2021 και αφορά:

1) Μεταφορά της Τ.Ν.Π. «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ» στο G-Cloud

2) Δημιουργία mobile Portal (m.dsanet.gr).

3) Προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου λογισμικού για την υποστήριξη της λειτουργίας των βάσεων δεδομένων και των εφαρμογών που θα αναπτυχθούν στις υποδομές του G-Cloud. Περιλαμβάνεται και η προμήθεια του αντίστοιχου έτοιμου συστημικού λογισμικού και αδειών χρήσης.

4) Αναβάθμιση υπαρχουσών εφαρμογών για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών χρηστών

5) Αναβάθμιση υπαρχουσών εφαρμογών για την εξυπηρέτηση των δικηγόρων -εξωτερικών χρηστών στην αναζήτηση, την άντληση, την εμφάνιση δεδομένων, .

6) Ανάπτυξη εφαρμογών εξαγωγής δεδομένων από τις υπάρχουσες βάσεις δεδομένων και εισαγωγή τους στις νέες βάσεις.

7) Αναβάθμιση εφαρμογών διαχείρισης, εισαγωγής και μεταβολής των δεδομένων από τους χρήστες.

8) Ανάπτυξη εφαρμογών βελτιστοποίησης αναζήτησης, εμφάνισης αποτελεσμάτων.

9) Ενιαίο περιβάλλον πρόσβασης για τους δικηγόρους.

10) Παροχή υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης των συστημάτων για δύο τουλάχιστον έτη.

11) Δημιουργία εφαρμογής εξαγωγής δεδομένων και import σε SQL σχήμα βάσης.

12) Δημιουργία mobile Portal (m.dsanet.gr).

13) Εκπαίδευση Προγραμματιστών – Admin στην χρήση εργαλείων ανάπτυξης του Συστήματος διάρκειας 100 ωρών. διαδικτυο

Το περιεχόμενο του «ΙΣΟΚΡΑΤΗ»

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Νομικών Πληροφορικών του ΔΣΑ «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ» περιλαμβάνει συνοπτικά: Την Εθνική Νομολογία με 473.708 αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων σε πλήρες κείμενο καθώς και 1.475.770 νομικές διατάξεις στις οποίες στηρίχθηκε η έκδοσή τους, την Εθνική Νομοθεσία 239.613 Νομοθετήματα, 727.733 Άρθρα Νομοθετημάτων καθώς τα τεύχη του ΦΕΚ από το 1833 μέχρι σήμερα συσχετισμένα με κάθε Νομοθέτημα.

Από τους αριθμούς προκύπτει ότι το πλήθος των νομικών εγγράφων που είναι συγκεντρωμένος στην ΤΝΠ «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ», η μοναδική νομοτεχνική επεξεργασία που κωδικοποιεί και εμπλουτίζει την νομική πληροφορία, την κατατάσσει στην μεγαλύτερη ψηφιακή νομική συλλογή με μοναδικά χαρακτηριστικά όπως

• Την πληρότητα της, που καλύπτει διαχρονικά όλο το εθνικό δίκαιο και δημιουργεί ασφάλεια δικαίου

• Τα πρότυπα κωδικοποίησης και νομοτεχνικής επεξεργασίας που ακολουθεί για διασφάλιση της αξιοπιστίας του περιεχόμενο της «ραπταρχη»)

• Την διαλειτουργικότητα με τρίτα Εθνικά «ΦΕΚ» και ευρωπαϊκά νομικά πληροφοριακά συστήματα «οδηγίες»

• Την δομή, την στελέχωση πληροφορικής και νομικής υποστήριξης, την διαχειριστική επάρκεια και ειδική τεχνογνωσία που διαθέτει

Για την ολοκλήρωση υπογραφής του έργου ο ΔΣΑ εκφράζει ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της Επιτροπής Τηλεματικής, ήτοι στον Πρόεδρο της Χάρη Κονδύλη και στα μέλη αυτής: Φώτη Κώτση, Αντιπρόεδρο ΔΣΑ, Γιάννη Κορκόβελλο , τ.σύμβουλο ΔΣΑ, Ζώη Σταυρόπουλο σύμβουλο ΔΣΑ, Θωμά Καμενόπουλο, τ. Αντιπρόεδρο ΔΣΑ, Βασίλη Καρκατζούνη, Κώστα Κριμίζη και Σπύρο Τάσση) καθώς και στον Διευθυντή Πληροφορικής του ΔΣΑ Βασίλη Μανιό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ