Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2020

New York Times: Η (ελληνική) κρίση «χτύπησε» και την πορνεία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
New York Times: Η (ελληνική) κρίση «χτύπησε» και την πορνεία

Ένα ρεπορτάζ της έγκυρης εφημερίδας και ιστοσελίδας των New York Times  δείχνει ότι στην Ελλάδα του 2017 ακόμα και η πορνεία έχει χτυπηθεί από την κρίση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πορεί ο αριθμός των πορνείων (επίσημων και μη) να είναι μεγάλος όμως οι τιμές έχουν σημειώσει δραματική πτώση. Από την πλευρά του ο καθηγητής εγκληματολογίας του Παντείου Γρηγόρης Λάζος λέει: «Το 2012 το ποσό που έπαιρνε μία εκδιδόμενη γυναίκα ήταν περίπου 39 ευρώ, ενώ το 2017 είναι μόνο 17 ευρώ κάτι που σημαίνει 56% πτώση».

Οι γυναίκες αυτές έχουν βιώσει την κρίση και είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί από τους πελάτες υπόσχονται πως θα γυρίσουν να πληρώσουν όταν πληρωθούν, ή προσπαθούν να κάνουν παζάρια.

Μετανάστες οι πελάτες!

Από την άλλη πλευρά η πλειοψηφία των πελατών είναι πλέον οι μετανάστες που έχουν κατακλύσει την Αθήνα, ενώ ο αριθμός των Ελλήνων αντρών έχει μειωθεί, καθώς οι περισσότεροι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Μία από τις ιερόδουλες που μίλησε, η Δήμητρα, ανάφερε: «Είχα ένα ανθοπωλείο για 18 χρόνια και τώρα είμαι εδώ από ανάγκη, όχι από ευχαρίστηση. Κάποτε με αποκαλούσαν κυρία Δήμητρα και τώρα έγινα πόρνη».

Επίσης αποκαλύπτεται πως αρκετοί είναι οι άντρες που ζητούν να κάνουν σεξ χωρίς προστασία, το οποίο αποδέχονται γυναίκες που είναι χρήστες ναρκωτικών και έχουν AIDS. Μάλιστα, όπως υποστηρίζεται από γυναίκες που μίλησαν στους New York Times, οι περισσότερες από αυτές το κάνουν και ως ένα είδος εκδίκησης για τους πελάτες.

Υγειονομικές εξετάσεις

Πέρα όμως από τα προφανή αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, έχουν δημιουργηθεί και άλλου είδους προβλήματα όπως η έξαρση των αφροδίσιων νοσημάτων. Και αυτό διότι οι δρόμου του κέντρου της Αθήνας και όχι μόνο κατακλύζονται πλέον από παράνομες εκδιδόμενες γυναίκες οι οποίες με μόνο στόχο την επιβίωση δεν παίρνουν κανένα μέτρο ασφαλείας ούτε κάνουν τις προβλεπόμενες από τον νόμο υγειονομικές εξετάσεις

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ταρίφα στην πιάτσα των έγχρωμων ιερόδουλων της οδού Ευριπίδου και Αθηνάς δεν ξεπερνάει τα 10 ευρώ και με κορίτσια -που σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν είναι μεγαλύτερα από 17 ετών- να είναι διατεθειμένες να κάνουν τα πάντα ώστε να κερδίσουν τον πελάτη και να κερδίσουν μία ακόμα μέρα επιβίωσης.

Και δεν είναι λίγες οι φορές που υπάρχουν και συμπλοκές τόσο μεταξύ των κοριτσιών όσο και των ατόμων που βρίσκονται πίσω από αυτά εν είδει προστασίας.

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ