Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2022

Νικ. Αγαπηνός για περιουσία Τράγκα: Ο δημοσιογράφος αθωώθηκε σε όλα τα δικαστήρια – Στα 30 εκατ. ευρώ η περιουσία του, θα αποδεσμευθεί σύντομα

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος, από το 2015-2016 και μετά ο Γιώργος Τράγκας δεν είχε υποχρέωση να υποβάλλει πόθεν έσχες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νικ. Αγαπηνός για περιουσία Τράγκα: Ο δημοσιογράφος αθωώθηκε σε όλα τα δικαστήρια – Στα 30 εκατ. ευρώ η περιουσία του, θα αποδεσμευθεί σύντομα agapinos.com

Την ώρα που το πόρισμα για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα που συνέταξε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος βρίσκεται στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρίστου Μπαρδάκη, ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός που είναι νομικός παραστάτης του ενός εκ των δύο γιών του δημοσιογράφου προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις.

Στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα, που επικαλούμενα το πόρισμα της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος», υποστηρίζουν πως ο Γιώργος Τράγκας ταξίδεψε κάποια στιγμή στο εξωτερικό, μεταφέροντας μεγάλη ποσότητα ράβδων χρυσού, ο κ. Αγαπηνός είπε πως δεν έχει «εικόνα» για το εν λόγω περιστατικό, ενώ εξέφρασε την αγανάκτηση του, όπως είπε, διότι γίνεται διαρροή πορισμάτων από τις επίσημες Αρχές προς τα ΜΜΕ, πριν αυτά φθάσουν στα χέρια των ενδιαφερόμενων.

«Δεν έχει σημασία αν είναι μετρητά ή ακίνητα κτλ., υπάρχει μια αποτίμηση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία θα είναι πιστεύω στα 25-30 εκατομμύρια ευρώ», είπε ο κ. Αγαπηνός, σημειώνοντας πως «στις ΗΠΑ και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η αντικειμενική με την εμπορική αξία είναι η ίδια, δεν είναι όπως στην Ελλάδα».

Ακόμη, ο συνήγορος του Γιάννη Τράγκα επεσήμανε πως «είναι απορίας άξιον ότι όλα αυτά τα διερωτόμαστε όλοι μετά θάνατον. Ο εκλιπών δεν είχε κρύψει ποτέ ότι κατοικούσε στο Μονακό, ότι είχε σπίτι στην Νίκαια (της Γαλλίς) κτλ.».

«Ο Γιώργος Τράγκας είχε πολύ υψηλά έσοδα από το 2000 και μετά, από επιχειρήσεις και διάφορες δραστηριότητες. Ο Γιώργος Τράγκας ήταν μονίμως στο στόχαστρο φορολογικού ελέγχου τα τελευταία χρόνια και απηλλάγη και αθωώθηκε σε όλα τα δικαστήρια. Έχω απόφαση που αναφέρει ότι ο εκλιπών έχει αθωωθεί αμετακλήτως για όλα», είπε ο κ. Αγαπηνός.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος, «από το 2015-2016 και μετά ο Γιώργος Τράγκας δεν είχε υποχρέωση να υποβάλλει πόθεν έσχες».

«Η δέσμευση της περιουσίας που άφησε ο Γιώργος Τράγκας έγινε με τέτοιο τρόπο, δηλαδή με απόφαση του Προέδρου της Αρχής, που έχει τον χαρακτήρα του επείγοντος, διότι κινδυνεύει το Δημόσιο να χάσει χρήματα. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιος φόβος, καθώς δεν υπάρχει καν αποδοχή της κληρονομίας», είπε ο κ Αγαπηνός, εκτιμώντας πως «θα υπάρξει αποδέσμευση όλης της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα και σύντομα», ενώ σημείωσε πως «δεν πρέπει να γίνεται η δέσμευση, απλώς για να γινόμαστε αρεστοί στην κοινή γνώμη».

Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Φλωράτος, πρώην Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, είπε πως «εάν είχαν γίνει έλεγχοι, τα αποτελέσματα τα ξέρουν οι Αρχές, ο οικονομικός εισαγγελέας και ο ίδιος», ενώ αργότερα σημείωσε με έμφαση πως εάν προκύψουν νέα στοιχεία, μπορεί να ανοίξει εκ νέου για έρευνα φάκελος υπόθεσης που θεωρείται μέχρι εκείνο το σημείο ως ελεγχθείσα πλήρως.

Περιουσία Τράγκα

ΚΕΛΑΝ

Το πόρισμα για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Χρήματος που αποκαλύπτει η Real News τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα του ζεύγους Τράγκα για μια 20ετία είναι κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Η Αρχή περιγράφει διαδρομές χρήματος μέσα από εταιρείες, ακίνητα σε χώρες ανά τον κόσμο, ράβδους χρυσού, τραπεζικές θυρίδες, χρέη, κουρεμένα δάνεια αλλά και υπερκέρδη μιας μυθικής περιουσίας.

Ο Γιώργος Τράγκας από το 2000 έως το 2020, δήλωνε εισόδημα 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ η σύζυγός του 446.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία των ακινήτων είναι 23 εκατ. ευρώ ωστόσο η εμπορική εκτιμάται να είναι πέντε φορές πάνω. Παράλληλα υπάρχουν και εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις, καθώς και δύο θυρίδες στο Μονακό με άγνωστο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα της Αρχής αναφέρονται ενδεικτικά 9 εταιρείες  οι οποίες άφησαν χρέη προς  το Δημόσιο άνω των 13 εκ. ευρώ.

Υπόθεση Τράγκα

eurokinissi

Οι ράβδοι χρυσού και το δάνειο

Εκτός από τα ακίνητα όμως, στο πόρισμα αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες πως τον Μάρτιο του 2013 ο Γιώργος Τράγκας εμφανίστηκε σε τράπεζα του Μονακό με ουκ ολίγες ράβδους του πολύτιμου μετάλλου. Η Τράπεζα αρνήθηκε να παραλάβει όλες όσες είχε και έτσι δέχθηκε δεχόμενη μόνο μερικές από αυτές που αξίζουν περίπου 2,5 εκατ, ευρώ.

Παράλληλα στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών που ερευνούν την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, αναμένεται να μπει και δάνειο ύψους 2 εκ. ευρώ που φαίνεται να λαμβάνει ο δημοσιογράφος το 2008 από ελληνική τράπεζα. Το συγκεκριμένο δάνειο αποπληρώνεται το 2018 μετά από πολλές αναθεωρήσεις της σύμβασης και φαίνεται δεν κατέβαλε το σύνολο του ποσού που χρωστούσε αλλά κουρεύτηκαν κοντά στις 600.000 ευρώ.

Ο ρόλος των εταιρειών στην περιουσία του Γιώργου Τράγκα

Το πόρισμα εκτείνεται χρονικά από το 2002 έως το 2020. Στο διάστημα αυτό ο Γιώργος Τράγκας φέρεται να συνδέεται με δεκάδες εταιρείες μέσω των οποίων γίνονταν οι αγορές και οι μεταβιβάσεις των πολυτελών ακινήτων που εντοπίστηκαν από την Αρχή για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στην πλειονότητα των εταιρειών αυτών αρχικά εμφανίζονται ως πρόεδρος ή αντιπρόεδρος ο ίδιος και η σύζυγός του Μαρία Καρρά, οι οποίοι φαίνεται να αποχωρούν και να μένουν πλέον ως απλά μέλη από τη στιγμή που οι εν λόγω εταιρείες αρχίζουν να δημιουργούν χρέη. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα της Αρχής αναφέρονται  ενδεικτικά  9 εταιρείες  οι οποίες άφησαν χρέη προς  το Δημόσιο άνω των 13 εκ. ευρώ.

Με πληροφορίες από ant1news.gr/REAL NEWS

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ