Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Νίκος Ανδρουλάκης: “Προτεραιότητα η αύξηση του κατώτατου μισθού”

Τι δήλωσε ο πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και της ακρίβειας-ενεργειακής κρίσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νίκος Ανδρουλάκης: “Προτεραιότητα η αύξηση του κατώτατου μισθού” eurokinissi

Με το διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα του κατώτατου μισθού και της ακρίβειας-ενεργειακής κρίσης.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν επίσης βουλευτές και αρμόδια στελέχη του κόμματος, ο Ν. Ανδρουλάκης εισαγωγικώς ευχαρίστησε τη ΓΣΕΕ για τη συνάντηση αυτή και μάλιστα «σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τους εργαζομένους», όπως επεσήμανε. Κι αυτό διότι, όπως εξήγησε, «μετά από δέκα χρόνια δημοσιονομικής περιπέτειας, η πανδημία και τώρα η ενεργειακή κρίση έχουν επιβαρύνει πάρα πολύ τον εργαζόμενο, τα νοικοκυριά, ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους». 

Γι’ αυτό, συνέχισε, «εμείς έχουμε σταθεί στο πλευρό σας, ιδιαίτερα στο πολύ κρίσιμο, μη δημοσιονομικό, αλλά κοινωνικά αναπτυξιακό, μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, που το θεωρούμε προτεραιότητα ιδιαίτερα αυτή την εποχή που καλπάζει η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων».

Ανδρουλάκης κατώτατος μισθός:

eurokinissi

Ανδρουλάκης κατώτατος μισθός:

eurokinissi

Ανδρουλάκης κατώτατος μισθός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατεί και δείχνει ατολμία στην υλοποίησή τους».

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει βάλει ένα πλαίσιο, επεσήμανε ο πρόεδρός του, ιδιαίτερα για την ενεργειακή κρίση με μέτρα τα οποία, όπως είπε, «σε άλλες χώρες έχουν υλοποιηθεί και έχουν δημιουργήσει πλέγμα ασφάλειας». Στον αντίποδα, στη χώρα μας, «η κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατεί και δείχνει ατολμία στην υλοποίησή τους».

Τέτοια μέτρα, σύμφωνα με τον Ν. Ανδρουλάκη, είναι «το πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, ώστε να μην έχουμε αυτή τη ραγδαία αύξηση του κόστους ενέργειας, και βέβαια η υπερφορολόγηση των κερδών των παραγωγών ενέργειας». Οι οποίοι [σ.σ.: παραγωγοί], όπως υποστήριξε επικαλούμενος στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «σε όλη την Ευρώπη και αν δεν γίνει κάτι να αλλάξει η σημερινή κατάσταση της κερδοσκοπίας που υπάρχει, θα έχουν 200 δισεκατομμύρια παραπάνω έσοδα από από αυτήν την ενεργειακή κρίση, την οποία πληρώνει κατ’ ουσίαν ο καταναλωτής».

Και στο «διά ταύτα», το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει «μια δίκαιη κατανομή του βάρους, και στον παραγωγό και στον πολίτη και στο κράτος. Όχι να τα σηκώσει όλα ο πολίτης στις πλάτες του», σημείωσε με έμφαση ο Ν. Ανδρουλάκης. Κλείνοντας, ζήτησε την άποψη της ΓΣΕΕ για το νομοσχέδιο που αφορά στον ΟΑΕΔ και θα συζητηθεί προσεχώς στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ